Πανελλήνιος διαγωνισμός ανάδειξης της νεανικής επιχειρηματικότητας

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2014 14:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:31

 

Διαγωνιζόμενοι μαθητές- «επιχειρηματίες» από δημόσια και ιδιωτικά  σχολεία της χώρας, οι καθηγητές τους, εθελοντές, στελέχη της αγοράς καθώς και άνθρωποι των media,  θα συναντηθούν την  Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας - DEREE στην Αγία Παρασκευή με στόχο να αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2014». Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2014» που διοργανώνεται από τον οργανισμό Junior AchievementYE Europe & JA Estonia στις 22-25 Ιουλίου 2014, στο Ταλίν της Εσθονίας.

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιείται στη χώρα μας τα τελευταία 8 χρόνια από το σωματείο ΣΕΝ/JA ξεκίνησε τη φετινή του διαδρομή  τον Οκτώβριο  του 2013 με 54 ομάδες και 1.300 μαθητές. Κάθε ομάδα με την πολύτιμη υποστήριξη των καθηγητών σε συνεργασία με εθελοντές-στελέχη της αγοράς δημιούργησε μια mini μαθητική επιχείρηση. Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν και θα διαγωνιστούν στην εκδήλωση επελέγησαν με βάση το επιχειρηματικό τους πλάνο.

Φέτος για πρώτη φορά θα βρίσκεται κοντά μας η νικήτρια ομάδα του Junior Achievement Νορβηγίας και Νορβηγοί καθηγητές, στο πλαίσιο του προγράμματος της  διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Νορβηγίας για την προώθηση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με την χρηματοδότηση των EEA & Norway Grants (XM EOX), κατά 100% από πόρους του ΧΜ ΕΟΧ και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Junior Achievement –Young Enterprise Νορβηγίας Αkershus με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών,

 

Κύριοι χορηγοί του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» είναι οι εταιρείες Allianz, Citi, General Mills, SAP και Accenture.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία των: DEREE-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, Εθνική Τράπεζα, S&B Bιομηχανικά Ορυκτά, ΑΒ Βασιλόπουλος, APIVITA, Aldemar Hotels & Spa, Molto, Coca-Cola Tρία Έψιλον, καθώς και με την υποστήριξη των: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας - (YES Program), Hewlett Packard Hellas, Vision, comnsense και admore

 

Λίγα λόγια για το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

Το Σωματείο Επιχειρηματικότηταs Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) αποτελεί το φορέα του Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Ο οργανισμός Junior Achievement-Young Enterprise Europe, (JA-YE-www.ja-ye.org) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση στην Ευρώπη με συμμετοχή 3,5 εκατομμυρίων μαθητών σε ετήσια βάση σε 37 χώρες. Αποτελεί το μεγαλύτερο περιφερειακό κέντρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του JA εστιάζουν στην εισαγωγή των παιδιών από τη σχολική τους ηλικία στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, με απλουστευμένο τρόπο μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στο σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό γίγνεσθαι. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη επιχειρήσεων, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο  του επιχειρείν, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ενισχύουν τις δεξιότητές τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass