Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΑΤΣΙΚΑ

«Στο ICBS σπουδάζω, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα»

* Σε ποιους αφορούν τα προγράμματα σπουδών

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2013 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:23
Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα
Ο Όμιλος ICBS ιδρύθηκε το 1977 ενώ το ICBS Larissa Business College συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο της τριτοβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, εκπληρώνοντας τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί από την ομάδα επιστημόνων που την ίδρυσαν να καλύψει επαρκώς την ανάγκη για επιχειρησιακή εκπαίδευση.
Οι συνολικά 550 απόφοιτοι του ICBS και η δυναμική τους παρουσία στον χώρο της ελεύθερης αγοράς και κυρίως στο επιχειρείν, αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση του Κολεγίου για τα προγράμματα σπουδών, τα οποία καταρτίζονται από τo Πανεπιστήμιο της Αγγλίας Winchester (Γουίνστεστερ), το οποίο έχει τον πλήρη ακαδημαϊκό έλεγχο, καθορίζει τη διδακτέα ύλη, ελέγχει την πρόοδο των σπουδαστών, εποπτεύει τις εξετάσεις και φυσικά εκδίδει τον Τίτλο Σπουδών.
Γι ΄αυτό και το σύνθημα του ICBS στη Λάρισα είναι «Μένω Ελλάδα, σπουδάζω Αγγλία», ενώ η διευθύντρια του Κολεγίου Μαριάνθη Κατσίκα συμπληρώνει: «Κερδίζω χρόνο, καθώς ο συνεπής σπουδαστής θα αποκτήσει το πτυχίο του σε 4 χρόνια, κερδίζω και χρήμα, αφού οι σπουδές στον τόπο κατοικίας μου εξοικονομούν έσοδα για μένα και την οικογένειά μου».
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει. Για την εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν αίτηση, που αξιολογείται κατά περίπτωση και προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το ICBS Larissa Business College είναι σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών.
Για τα προγράμματα Bachelor, απαιτείται απολυτήριο λυκείου.
Για τα ΜΒΑ, απαιτείται Πτυχίο Ανώτερης- Ανωτάτης Σχολής (ΤΕΙ ή ΑΕΙ) ή επαγγελματικούς τίτλους και επαγγελματική εμπειρία
Για το ΜΑ, Πτυχίο Ανώτερης- Ανωτάτης Σχολής (ΤΕΙ ή ΑΕΙ)
Και για το DMS, ελάχιστη διετής προϋπηρεσία.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Για την φιλοσοφία του ICBS Larissa Business College και τα πλεονεκτήματα του Κολεγίου μίλησε η κ. Μ. Κατσίκα στην «Ε».
* Ποια η φιλοσοφία που διακατέχει το ICBS;
- Από την πρώτη στιγμή η φιλοσοφία μας βασίστηκε στο παρακάτω πλαίσιο: Εκπαίδευση κατά τα πλέον αποτελεσματικά ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, προγράμματα σπουδών προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς αλλά και τις μελλοντικές εξελίξεις στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, διδάσκοντες που συνδυάζουν την ακαδημαϊκή υποδομή με την πρακτική εμπειρία και φυσικά έμφαση στην επιχειρηματικότητα, ώστε καινοτόμες και νέες ιδέες να δημιουργούνται και κυρίως να εξελίσσονται σε αποτελεσματική επιχειρηματική δράση.
* Σε ποιους ακριβώς απευθύνεστε;
- Σε απόφοιτους λυκείου για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Bachelors), σε αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό και σε ανθρώπους με σημαντική επαγγελματική εμπειρία που θέλουν να αποκτήσουν τίτλο σπουδών.
* Πόσο κοστίζει και πόσο διαρκεί το πρόγραμμα σπουδών;
- Ο χρόνος σπουδών για τα προπτυχιακά τμήματα είναι 4 χρόνια και με τη συνέπεια του κάθε σπουδαστή, ο χρόνος δε δύναται να ξεπεραστεί, ενώ το κόστος είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά δύσκολα οικονομικά δεδομένα της κάθε οικογένειας. Σίγουρα τα χρήματα είναι λιγότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα που θα δαπανηθούν για σπουδές στο εξωτερικό ή σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας. Σήμερα εξυπηρετούμε τις ανάγκες σπουδαστών από την Λαμία ως την Κατερίνη, καθώς το ICBS είναι το μοναδικό κολέγιο στην Κεντρική Ελλάδα που δύναται να χορηγήσει αναγνωρισμένο πτυχίο. Ο χρόνος για τα προγράμματα ΜΒΑ είναι δύο έτη, ενώ για το ΜΑ και το DMS, ο χρόνος σπουδών είναι ένα έτος.
* Πείτε μου περισσότερα γι΄ αυτό…
- Οι τίτλοι σπουδών που δίνουμε αναγνωρίζονται ως ισοδύναμοι των αντίστοιχων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.
«Οι κάτοχοι των τίτλων σπουδών έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και μπορούν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους στο Δημόσιο Τομέα, βάσει του Νόμου 4093/12. Επίσης το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων δύναται να απαιτεί την υποβολή του αιτούντος σε γραπτή δοκιμασία εφόσον η εκπαίδευση που έχει λάβει αφορά ουσιωδώς διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα από εκείνα που καλύπτονται από τους τίτλους που απονέμονται στο πλαίσιο του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος ή / και εφόσον η διάρκεια της εκπαίδευσης του υπολείπεται χρονικά από εκείνη που απαιτείται στην Ελλάδα.»
* Κύρια Κατσίκα, πείτε μου αναλυτικότερα για το ΜΒΑ…
- Ο βασικός λόγος επιτυχίας μιας επιχείρησης είναι η σωστή, ικανή και αποτελεσματική διοίκηση. Πέρα από τη γνώση του ειδικού αντικειμένου του χώρου όπου ο καθένας εργάζεται (π.χ. Ιατρική, τεχνικά έργα, τραπεζικός τομέας κ.λπ.) πρέπει να γνωρίζει και πώς θα διοικήσει αποτελεσματικά το χώρο αυτό. Το πρόγραμμα MBA είναι προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων. Εκπαιδεύει στους τρόπους, μεθόδους, συστήματα και τα κατάλληλα πλαίσια για την αποτελεσματική διοίκησή τους. Καλύπτει όλο το φάσμα των λειτουργιών των πλαισίων και των αρχών μιας επιχείρησης, από τους ανθρώπινους πόρους και τις λειτουργίες, μέχρι το μάρκετινγκ, τα χρηματοοικονομικά, τα συστήματα πληροφόρησης, αλλά και την επιχειρησιακή στρατηγική. Εξοικειώνει στις πρακτικές του αποδοτικού μάνατζμεντ μιας επιχείρησης, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των λειτουργιών της, αλλά και των συνθηκών του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται.
Το Master in Business Administration (MBA) είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος μεταπτυχιακός τίτλος, ο οποίος απονέμεται από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο και που μπορεί να σας ανοίξει νέες γνωστικές, αλλά και επαγγελματικές προοπτικές.
Ειδικά και μόνο για το MBA, γίνονται δεκτά και άτομα με σημαντική επαγγελματική εμπειρία, που κατέχουν διευθυντικές θέσεις εργασίας, χωρίς να απαιτείται ένα πρώτο πτυχίο ΤΕΙ/ΑΕΙ, μετά από συνέντευξη εισδοχής.
* Όσον αφορά στα 4ετή προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, περιγράψτε μας τους τομείς …
- Πολύ ευχαρίστως.
Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Οι επιχειρήσεις είναι συστήματα, μέσω των οποίων οι άνθρωποι, αξιοποιώντας υλικούς και άυλους πόρους (π.χ. το χρήμα και η γνώση) καταλήγουν σε προϊόντα και υπηρεσίες. Η μετατροπή αυτή πρέπει να γίνεται με αποδοτικότητα, δηλαδή να αποφέρει στην επιχείρηση την περίφημη προστιθέμενη αξία. Το άτομο που εξασφαλίζει ότι η λειτουργία της επιχείρησης είναι παραγωγική, αποδοτική και κερδοφόρα, είναι ο Μάνατζερ. Είναι εκείνος που παίρνει τις αποφάσεις, επισημαίνει τα προβλήματα και επιλέγει την καλύτερη λύση, επιβλέποντας την αποτελεσματική εφαρμογή της.
Τομέας Τουριστικού Μάνατζμεντ.
Ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα αποτελεί τη "βαριά βιομηχανία" της χώρας. Οι τουριστικές επιχειρήσεις, σε μια διεθνοποιημένη και παγκοσμιοποιημένη οικονομία ανταγωνίζονται πλέον όχι σε εθνικό, αλλά σε διεθνές επίπεδο. Ο πελάτης από το εξωτερικό επιλέγει την Ελλάδα ως προορισμό συγκρίνοντας εναλλακτικές λύσεις σε όλη την Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Οι απαιτήσεις των πελατών, αλλά και του επαγγέλματος είναι μεγάλες και πολύπλοκες. Οι φοιτητές θα διδαχθούν τόσο τη φύση και το περιεχόμενο του επαγγέλματος, όσο και τις προϋποθέσεις και διαδικασίες για να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους σε αυτό.
Μάρκετινγκ.
Το Μάρκετινγκ είναι μια διαδικασία του Μάνατζμεντ, που έχει την ευθύνη να προβλέπει, να ξεχωρίζει και να ικανοποιεί με αποδοτικότητα τις ανάγκες του πελάτη. Ο Marketer έχει ένα ευρύτατο πεδίο δράσης, από το σχεδιασμό ακόμη ενός προϊόντος μέχρι τη διερεύνηση της ικανοποίησης του πελάτη. Ο γνώστης των αρχών και των τεχνικών του Μάρκετινγκ είναι το πιο απαραίτητο μέλος στην ομάδα των στελεχών που βρίσκονται αμέσως κάτω από τη Διεύθυνση. Η συμβολή του στη διαμόρφωση των αποφάσεων είναι καθοριστική για την επιτυχία της επιχείρησης.
Μάρκετινγκ, Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις
Το κύριο πρόβλημα πλέον των επιχειρήσεων είναι οι πωλήσεις. Σε μια διεθνοποιημένη οικονομία, το μήνυμα προς τον πελάτη - στόχο ούτε φθάνει εύκολα, ούτε φθάνει καθαρό, μιας και αφενός τα μηνύματα είναι πολλά, αφετέρου ο πελάτης - στόχος απαιτεί πιο ξεκάθαρη και πληρέστερη πληροφόρηση. Η αποτελεσματική αποστολή του μηνύματος τόσο για την εταιρεία, όσο και για τα προϊόντα - υπηρεσίες της, η επισήμανση της ωφέλειας του πελάτη από τα προσφερόμενα αγαθά και όλα αυτά στον κατάλληλο χρόνο, με το μικρότερο κόστος είναι μεταξύ των βασικών αντικειμένων που θα διδαχθούν οι φοιτητές.
Λογιστική και Χρηματοοικονομική
Η οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης, αλλά και κάθε οργανισμού, παρουσιάζει δύο βασικές ανάγκες: την εξεύρεση πόρων και την καταχώριση κάθε συναλλαγής. Η πρώτη ανάγκη δημιούργησε την επιστήμη της Χρηματοοικονομικής και η δεύτερη της Λογιστικής. Εξάλλου, η τεχνολογία της πληροφόρησης δίνει τη δυνατότητα για ηλεκτρονική επεξεργασία των δεδομένων των δύο επιστημών, ώστε η αξιοποίηση και η επικοινωνία της πληροφόρησης να είναι άμεση. Οι τρεις παραπάνω παράμετροι συνιστούν τη βάση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος του ICBS. Είναι ένα πρόγραμμα σύγχρονο κι αποτελεσματικό, προσαρμοσμένο στις τρέχουσες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και ικανό να καλύψει τις μελλοντικές.
* Όσον αφορά στους μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών;
- Εδώ έχουμε τα προγράμματα MBA που συνήθως αποτελούνται από δύο έτη part - time φοίτησης με συναντήσεις κάθε Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί, 2 φορές το μήνα. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου έτους, το οποίο είναι έτος υποδομής, ακολουθεί το δεύτερο έτος που είναι έτος εξειδίκευσης και ολοκληρώνεται με την ανάληψη Διπλωματικής Εργασίας.
 Οι επιμέρους τομείς σπουδών είναι το MBA Executive, το οποίο ολοκληρώνεται σε 2 χρόνια, περιλαμβάνει 14 μαθήματα, που καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης, το MBA με εξειδίκευση στο Μάρκετινγκ, που δίνει τη δυνατότητα στο σπουδαστή να αναλύσει επιχειρηματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, το MBA με εξειδίκευση στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική, στο οποίο τα μαθήματα είναι προσεκτικά δομημένα ώστε να υποστηρίξουν τις ανάγκες ενός τραπεζικού στελέχους αλλά και το έμπειρο προσωπικό στον εμπορικό τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα.
Ακόμη υπάρχουν τα MBA με εξειδίκευση στο Μάνατζμεντ Λειτουργιών, που εστιάζεται στην προσεκτική διαχείριση των διαδικασιών παραγωγής και διανομής προϊόντων και υπηρεσιών, το MBA με εξειδίκευση στο Στρατηγικό Μάνατζμεντ, που αποτελεί το θεμέλιο της αποτελεσματικής στρατηγικής διαχείρισης, το MBA με εξειδίκευση στο Μάνατζμεντ Ανθρωπίνων Πόρων και τα MBA με εξειδίκευση στο Μάνατζμεντ Logistics, στο Μάνατζμεντ Μονάδων Υγείας και στο Μάνατζμεντ Νομικών Λειτουργιών Tέλος πρέπει να αναφέρουμε το ΜΒΑ με εξειδίκευση στο Μάνατζμεντ στο Δημόσιο Τομέα, ο οποίος είναι ο πρώτος και μοναδικός στην Ελλάδα εξειδικευμένος Μεταπτυχιακός Τίτλος Βρετανικού Πανεπιστήμιου. Αφορά τη Δημόσια Διοίκηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς και Εταιρίες της ευρύτερης δραστηριότητας του Δημοσίου Τομέα.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει επίσης να γίνει κ. Ρούστα στο MA στο Μάνατζμεντ. Πρόκειται για ένα ΕΤΗΣΙΟ (12 μήνες) μεταπτυχιακό εντατικό πρόγραμμα στο Μάνατζμεντ. Τα μαθήματα και η αξιολόγηση (εξετάσεις και εργασίες) γίνονται στην Ελληνική γλώσσα, ενώ το πτυχίο απονέμεται από το UNIVERSITY OF WINCHESTER, U.K. Απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κάθε κατεύθυνσης. Η διδασκαλία γίνεται από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο του επόμενου έτους. Το καλοκαίρι γράφονται οι διπλωματικές εργασίες.
Και τέλος υπάρχει το Δίπλωμα στο Μάνατζμεντ (DMS), το οποίο είναι ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για ανθρώπους που βρίσκονται σε χώρους εργασίας, χωρίς ωστόσο να τους έχει δοθεί η ευκαιρία για διεύρυνση αλλά και για πιστοποίηση των δεξιοτήτων τους στο Μάνατζμεντ. Είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να βελτιώσουν την απόδοση τους ως διοικητικά στελέχη, αλλά και για εκείνους που αναζητούν νέες επαγγελματικές προοπτικές. Επίσης, καλύπτει και όσους απασχολούνται σε άλλους επιχειρησιακούς τομείς, πέραν του Μάνατζμεντ. Το DMS διαρκεί 1 χρόνο και το πτυχίο απονέμεται από το Πανεπιστήμιο του WINCHESTER στο Λονδίνο. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, παρέχεται η δυνατότητα για συνέχιση σπουδών με στόχο την απόκτηση του Master in Business Administration (MBA).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass