Το Τμήμα Βιοχημείας για τις διαθεσιμότητες διοικητικών

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2013 23:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:48

Η Συνέλευση του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που συνεδρίασε σήμερα, με ψήφισμά της «εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στην ένταξη διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Με βάση τις τεκμηριωμένες αναλύσεις του Ιδρύματος, το ενδεχόμενο αυτό θα καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία του. Ακόμη και με τα κριτήρια του ΥΠΑΙΘ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά έχει ανάγκη από πρόσθετο, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη στοιχειώδη λειτουργία του, ιδιαίτερα σήμερα που αυτή εκτείνεται πέραν της περιφέρειας της έδρας του.

Η Συνέλευση θέλει να απευθυνθεί ιδιαίτερα στους φοιτητές του Τμήματος και τους γονείς τους και να τους εκφράσει την αγωνία της, για το μέλλον του Πανεπιστήμιου μας και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα, μετά τα πρόσφατα μέτρα (τριετής και πλέον καθυστέρηση στο διορισμό εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, ακραία περικοπή των πιστώσεων διδασκόντων με σύμβαση ΠΔ 407 / 80, διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων, μεγαλύτερη συρρίκνωση του προϋπολογισμού για το 2014, αύξηση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών, αύξηση της γεωγραφικής διασποράς του πανεπιστημίου Θεσσαλίας), που οδηγούν σε υποβάθμιση και απαξίωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ανυπέρβλητα προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

Ταυτόχρονα, θέλει να επαναλάβει ότι, παρά την οικονομική κρίση και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές τα μέλη του Τμήματος θα συνεχίσουν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές υπηρεσίες και να παράγουν σημαντικότατο ερευνητικό έργο, όπως άλλωστε κάνουν μέχρι σήμερα (όπως έχει καταδείξει και η εξωτερική αξιολόγηση του Τμήματος), συμβάλλοντας στην υπεράσπιση του έργου του πανεπιστήμιου, στην προώθηση της γνώσης, στην άρτια εκπαίδευση των φοιτητών του και στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Γ.Σ. καλεί ακόμη μια φορά την Πολιτεία να αναθεωρήσει τις προθέσεις της για τη διαθεσιμότητα, καθώς ο χώρος της Παιδείας δεν προσφέρεται σε οριζόντιες περικοπές και μια τέτοια ενέργεια θα υποθηκεύσει το μέλλον της ίδιας της χώρας.

Η Γενική Συνέλευση του ΤΒΒ ζητά: Την απόσυρση των σχεδίων διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων. Τον άμεσο  διορισμό των εκλεγμένων συναδέλφων. Τη διάθεση επαρκών για τη λειτουργία των Τμημάτων πιστώσεων 407. Τη  μη περαιτέρω συρρίκνωση του προϋπολογισμού των ΑΕΙ το 2014.

Ως ένδειξη της αντίθεσής της στην επαπειλούμενη διαθεσιμότητα του προσωπικού του Πανεπιστήμιου  Θεσσαλίας η Γ.Σ. αποφασίζει τη συμβολική αναστολή της εκπαιδευτικής και  διοικητικής λειτουργίας του Τμήματος 24 και 25 Σεπτεμβρίου και καλεί τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου να προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες σε συντονισμό με τα άλλα θιγόμενα ιδρύματα».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass