ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αδικη η απόφαση της διαθεσιμότητας για τον Κων. Κάππα

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2013 1:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:07
 
Την αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας με την οποία τίθεται σε διαθεσιμότητα, μετά από απόφαση δικαστηρίου, ο καθηγητής Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής σχολής Λάρισας Κων. Κάππας εκφράζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου «με σημερινή υπουργική απόφαση ο συνάδελφος καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής Κων. Κάππας τίθεται σε διαθεσιμότητα μέσω μιας σαθρής διαδιακασίας ενοχοποίησης. Θυμίζουμε ότι ο συνάδελφος βρέθηκε κατηγορούμενος μετά από μήνυση που - προ 7ετίας - κατέθεσε εναντίον του υποψήφιος για πλήρωση θέσης συμβασιούχου διδάσκοντα ο οποίος δεν εκλέχτηκε από τη Γ.Σ. του Τμήματος Ιατρικής συμφωνώντας με την εισήγηση που είχε ανατεθεί να συντάξει και να καταθέσει ο Κ. Κάππας.
Υπενθυμίζουμε ότι η κάθε εισήγηση τεκμηριώνεται στη βάση των επιστημονικών προσόντων των υποψηφίων, τα τυχόν τυπικά μη επιστημονικά κωλύματα δεν αποτελούν μέρος των καθηκόντων του εισηγητή, την τελική ευθύνη εκλογής υποψηφίων έχει η ΓΣ του Τμήματος και όχι ο εισηγητής.
Αποτελούν πρωτοφανή στοιχεία δικαστικής αυθαιρεσίας τόσο οι τοποθετήσεις της έδρας επί της αξιολογικής κρίσης της Γ.Σ. του Τμήματος που ακούστηκαν μέσα στη δικαστική αίθουσα, όσο και το σκεπτικό του εισαγγελέα που πρότεινε την καταδίκη του συναδέλφου για «παραδειγματισμό για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων».
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας: Εκφράζει την συμπαράστασή του στον συνάδελφο Κ. Κάππα και καταγγέλλει την αδιανόητη προσπάθεια ποινικοποίησης της επιστημονικής άποψης που επιχειρεί η πρωτοφανής απόφαση του Εφετείου Λάρισας και καλεί τα ακαδημαϊκά και συνδικαλιστικά όργανα της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να πάρουν ανάλογη θέση. Ζητά την ανάκληση της υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διεθνώς καταξιωμένος συνάδελφος. Καλούμε την Πολιτεία να δείξει - επιτέλους - τη στοιχειώδη σοβαρότητα σε ότι αφορά τα θέματα της Ανώτατης εκπαίδευσης και να συνεργαστεί εποικοδομητικά με τα Πανεπιστήμια» καταλήγει ο Σύλλογος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass