Η ΕΛΜΕ για τις ελλείψεις στην τεχνική εκπαίδευση

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2013 15:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:14

Με αφορμή τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην τεχνική εκπαίδευση η  ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει  τις ελλείψεις  που υπάρχουν ακόμη στα ΕΠΑΛ σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε διάφορες ειδικότητες. Αναγκάστηκε το Υπουργείο Παιδείας να επαναφέρει στην τεχνική εκπαίδευση τους εκπαιδευτικούς, που το ίδιο έβγαλε σε διαθεσιμότητα και τους εξαίρεσε τοποθετώντας τούς σε διοικητικές θέσεις. Αυτή η ενέργεια δείχνει την προχειρότητα του Υπουργείου, το οποίο εφαρμόζει μόνο μνημονιακές πολιτικές, χωρίς να ενδιαφέρεται για την τεχνική εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Οι 2.122 συνάδελφοι που βγήκαν σε διαθεσιμότητα και οι τομείς που καταργήθηκαν αποδεικνύεται στη πράξη, ότι είναι απαραίτητοι στην εκπαίδευση. ΟΙ τελευταίες αποφάσεις με την ίδρυση 952 θέσεων στην μη τυπική εκπαίδευση στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (ΙΕΚ-ΣΕΚ),παραπλανά και αποπροσανατολίζει το εκπαιδευτικό κίνημα. Δεν επαιτούμε. Απαιτούμε από το Υπουργείο παιδείας, να επανορθώσει και να επαναφέρει εκπαιδευτικούς και τομείς στην Τεχνική εκπαίδευση, τούς οποίους επέλεξε το πιο μεγάλο κομμάτι των μαθητών.

 

Θεωρεί η ΕΛΜΕ Λάρισας αδικαιολόγητη  την καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών σε όλη την Εκπαίδευση (Γενική και Τεχνική). Ζητά να προχωρήσει η  Β΄ φάση των αποσπάσεων. Το ΠΥΣΔΕ Λάρισας οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών (τοποθετήσεις και κάλυψη των κενών με τους συναδέλφους που είναι στη διάθεση)

Δεν θα δεχθούμε   για κανένα λόγο, να μετακινηθούν εκπαιδευτικοί  εκτός νομού Λάρισας με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, γιατί υπάρχουν ήδη αρκετά κενά και  θα δημιουργηθούν και άλλα για διάφορους λόγους όπως  κάθε χρόνο(συνταξιοδοτήσεις, πάσης φύσεως άδειες , θέσεις ευθύνης).

Απαιτούμε να επανέλθουν όλοι οι συνάδελφοι στην εκπαίδευση,  Να επαναλειτουργήσουν οι τομείς που καταργήθηκαν. Κανείς συνάδελφος εκτός Νομού. Κανείς δεν περισσεύει μόνο ο υπουργός  περισσεύει.  Να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία άμεσα» καταλήγει η ΕΛΜΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass