Βροχές και καταιγίδες…

Ο «ΑΝΤΙΝΟΟΣ» ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2019 17:01

Κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλάζι σε ορισμένες περιοχές της χώρας, φέρνει η καταιγίδα «Αντίνοος», που από χθες επηρεάζει τον καιρό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η αστάθεια στις καιρικές συνθήκες προκαλείται από τις ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και την ανώτερη ατμόσφαιρα, οι οποίες κινούνται προς τη χώρα μας.

Για σήμερα Τρίτη, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης.

Αύριο Τετάρτη αναμένονται στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη.

Η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου χαρακτηρίστηκε από έντονες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία ονόμασε το σύστημα «Αντίνοος».

Μόνο την Κυριακή καταγράφηκαν περισσότεροι από 3.600 κεραυνοί, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι εντονότερες βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στη Μεγίστη Λαύρα, στη χερσόνησο του Άθω, όπου έως τις 20:00 το βράδυ είχαν μετρηθεί 85 χιλιοστά νερού. Στη Ξάνθη το ύψος έφτασε τα 54 χιλιοστά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass