Χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης κατά διαδηλωτών

Σε πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφτασε ως τη Βουλή

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2020 11:37

ΑΘΗΝΑ
Με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης απάντησαν τα ΜΑΤ έξω από τη Βουλή στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.


Παρά το γεγονός ότι η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ανέβαινε τη Βασ. Σοφίας στο πλάι της Βουλής, ήταν ειρηνική, οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μπλόκο από κλούβες των ΜΑΤ και εν συνεχεία με χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης.
Ως αποτέλεσμα μέρος της πορείας υποχώρησε προς την Πανεπιστημίου, όπου ακολούθησε κυνηγητό στα στενά.
Παρά την επίδειξη δύναμης από την αστυνομία και τη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης, το ΠΑΜΕ παρέμεινε στην πλατεία Συντάγματος και σύντομα άρχισαν να επιστρέφουν και διαδηλωτές από τα υπόλοιπα μπλοκ των οργανώσεων της Αριστεράς και των εργατικών σωματείων, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.
Παράλληλα, έγινε συλλαλητήριο του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φορέων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Με κεντρικά συνθήματα «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδιά τους», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.
«Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, ενώ προσθέτει ότι «το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο». Στο συλλαλητήριο συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass