ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΟΗΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ «ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ»

«Πάρα πολύ ευχαριστημένος» από τις επαφές στις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2013 20:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:01
ΗΝΩΜΕΝΑ ΈΘΝΗ
Τις θέσεις της Αθήνας για θέματα όπως το Κυπριακό και η ονομασία της ΠΓΔΜ ανέλυσε στον ΓΓ του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού, κράτησε περίπου 45 λεπτά.
«Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα.
» Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στον Γενικό Γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Ο Μπαν κι-Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ στη συνάντηση ήταν πλαισιωμένος από πολλούς συνεργάτες του μεταξύ των οποίων ήταν και ο ειδικός διαπραγματευτής για το θέμα των Σκοπίων Μάθιου Νιμιτς.
Μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός δήλωσε «πάρα πολύ ευχαριστημένος» με τα αποτελέσματα των συναντήσεών του στις ΗΠΑ.
Ο πρωθυπουργός επίσης συναντήθηκε με στελέχη επενδυτικών ομίλων και ΜΜΕ, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραϊκης επιτροπής.
Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφθεί το 9/11 Μemorial, το σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι.
Παρουσία του πρωθυπουργού εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Επίσης ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε σχετικά και είδε από κοντά τα έργα ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Από το Γραφείο Τύπου «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τη Συνέντευξη Τύπου Σαμαρά-Ομπάμα:
Η κοινή Συνέντευξη Τύπου Ομπάμα -Σαμαρά απογοήτευσε και θορύβησε τον απανταχού Ελληνισμό. Ενώ δεν πήραμε τίποτα, συνεχίζουμε τον ολισθηρό δρόμο της επικίνδυνης υποχώρησης στα εθνικά μας θέματα.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ακολούθησε κατά γράμμα την υποβάθμιση της ουσίας του κυπριακού προβλήματος από τον Πρόεδρο Ομπάμα σε απλή διακοινοτική διαφορά. Παρέλειψε ν’ αναφερθεί στην πάγια ελληνική θέση ότι το Κυπριακό είναι θέμα διεθνές που πηγάζει από την παράνομη στρατιωτική εισβολή και κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού προσβάλλοντας ταυτόχρονα το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και Δίκαιο.
Δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στον ενιαίο χαρακτήρα και το αδιαίρετο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ, αντίθετα, δήλωσε ότι, “οι νέες προτάσεις του Έλληνα Προέδρου (sic...) ανοίγουν ένα παράθυρο ευκαιρίας ”! Aν η δήλωση αυτή αναφέρεται στην υπόπτου προελεύσεως πρόταση για υπό όρους επιστροφή μικρού τμήματος της Αμμοχώστου, σε παραβίαση της καθαρής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τότε το Κυπριακό εισέρχεται σε επικίνδυνη ατραπό .
Όσο για τη δραματική οικονομική συγκυρία και βαθιά κρίση που βιώνει η Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Ομπάμα αρκέστηκαν σε αοριστολογίες αντί να προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα υπέρβασης της ύφεσης και βιωσιμότητας του χρέους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass