ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στον αέρα 33 χιλιάδες μονιμοποιηθέντες μέσω ΠΔ Παυλόπουλου

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2013 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:06
 
Του Γιώργου Μακρή
Στον αέρα και επισήμως είναι από χθες περισσότεροι από 33 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν μέσω του περίφημου Προεδρικού Διατάγματος 164/2004 (γνωστού ως «ΠΔ Παυλόπουλου») καθώς όπως ξεκαθάρισε χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν πρόκειται να λάβουν μόρια για την εισαγωγή τους στο Δημόσιο κι άρα κινδυνεύουν να είναι από τους πρώτους που θα ενταχθούν στην κινητικότητα.
Δίνοντας στη δημοσιότητα την εγκύκλιο με τις τελικές ρυθμίσεις για την κινητικότητα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε και τον πίνακα μοριοδότησης (έως 30 μόρια) για την εισαγωγή στο Δημόσιο καθιστώντας σαφές το εξής:
«Ο τρόπος εισαγωγής στη δημόσια διοίκηση ορίζεται με βάση το νομοθετικό πλαίσιο της διαδικασίας με την οποία ο υπάλληλος διορίστηκε ή προσλήφθηκε με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή σε φορείς του άρθρου 1 παρ.1 του ν.3812/2009 και όχι των διαδικασιών με τις οποίες ο υπάλληλος μετέτρεψε τη σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου».
Με άλλα λόγια οι περίπου 33.500 (κατά μία άλλη εκδοχή 35.200) μονιμοποιηθέντες μέσω του ΠΔ Παυλόπουλου δεν θα λάβουν μόρια για την εισαγωγή τους στο Δημόσιο και ως εκ τούτου κινδυνεύουν να είναι στους τελευταίους στους πίνακες αξιολόγησης, άρα στους πρώτους που θα ενταχθούν στην κινητικότητα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΝΤΡΑ
Το θέμα είναι βέβαιο ότι θα κυριαρχήσει στο δημόσιο διάλογο από την ερχόμενη εβδομάδα όταν θα ανοίξει εκ νέου η Βουλή μετά τις θερινές διακοπές προκαλώντας τριβές και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κας Εύης Χριστοφιλοπούλου σε συνέντευξή της στην «Ημερησία» στις 27 Ιουλίου αλλά και τα όσα τόνισε ο καθ’ ύλην αρμόδιος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σήμερα και υπουργός Δημόσιας Διοίκησης τότε κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Εύη Χριστοφιλοπούλου:
«Προφανώς δεν έχουν ταυτόσημη αξιολογική αφετηρία όσοι εισήλθαν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, με όσους βρέθηκαν στη Διοίκηση ως αποτέλεσμα προεκλογικών εξαγγελιών του τύπου «θα διοριστούν όλοι οι συμβασιούχοι». Η εποχή της αμεριμνησίας και του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» τελείωσε. Τις συνέπειες αυτού του αντιθέτου πλήρωσε και πληρώνει ο ελληνικός λαός σήμερα. Όχι μόνο ή όχι τόσο με χρήματα, δηλαδή με φόρους που στο τέλος της μέρας καλούνται να πληρώσουν και εκείνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που στο κάτω κάτω δεν φταίνε. Αλλά κυρίως με την αδυναμία μας να έχουμε μια στοιχειωδώς αποτελεσματική διοίκηση. Ο ελληνικός λαός πληρώνει σήμερα «λογικές» που εξυπηρετούσαν βραχυπρόθεσμα την πελατειακή βάση, αδιαφορώντας για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Εκεί είμαστε σήμερα. Στην εποχή των συνεπειών.
Προκόπης Παυλόπουλος:
«Άκουσα κάτι νεόκοπα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ να μιλούν για «εκείνο το διάταγμα τώρα που γίνεται όλη αυτή η διαδικασία διαθεσιμότητας και κινητικότητας...». Βρέθηκαν μερικά στελέχη, προερχόμενα –το τονίζω- από το ΠΑΣΟΚ, στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης που είπαν ότι «όλοι αυτοί προήλθαν από μία ρύθμιση η οποία τακτοποιούσε προεκλογική δέσμευση, σύμφωνα με την οποία θα κάνουμε μόνιμους εκείνους οι οποίοι υπηρέτησαν συμβασιούχοι». Ή δεν έχουν καλή μνήμη ή θέλουν να μην θυμούνται.
Θυμίζω για το διάταγμα αυτό ενόψει της εκκρεμότητας που υπάρχει και σε αυτό δεν υπάρχει αντίλογος. Η κυβέρνηση Καραμανλή κληρονόμησε 129 χιλιάδες συμβασιούχους εμπερίστατους που τους έστειλαν ομήρους οι κυβερνήσεις Σημίτη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ήδη στείλει προειδοποιητική επιστολή και ερχόταν η καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί είχαμε παραβιάσει την Κοινοτική Οδηγία του 1999. Ό,τι έκανα ως υπουργός, το διαπραγματεύτηκα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις 129 χιλιάδες έγιναν 33.500. Αν το αφήναμε έτσι, θα γίνονταν όλοι, γιατί είχαμε παραβιάσει ήδη την Κοινοτική Οδηγία, που έπρεπε να έχει λήξει από το 2000. Το Συμβούλιο της Επικρατείας το έκρινε κατ’ εξαίρεση, μόνο για να προσαρμοστούμε, γιατί είχε επέλθει αναθεώρηση του Συντάγματος.
Και οι διαδικασίες έγιναν με ΑΣΕΠ, μολονότι δεν ήταν απαραίτητο κατά το Σύνταγμα. Αυτό έκρινε και τα δικαιολογητικά και το αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Και δεν υπάρχει σκληρό και μαλακό ΑΣΕΠ, αυτά που ακούω. Υπάρχει ΑΣΕΠ. Να τελειώνει η ιστορία.
Άρα, λοιπόν, ούτε ρουσφέτια έγιναν τότε ούτε έγιναν αορίστου χρόνου, γιατί μας άρεσε. Έγιναν, γιατί οι πομπές του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Σημίτη και οι καταδίκες που έρχονταν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπρεπε να λυθούν. Και οι άνθρωποι αυτοί έγιναν αορίστου χρόνου με ΑΣΕΠ. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το πράγμα. Για να μην θυμίσω τις δηλώσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ την εποχή εκείνη μέσα στην αίθουσα, ότι ήθελαν και τους 129 χιλιάδες, ει δυνατόν, να τους κάνουμε αορίστου χρόνου.
Αυτά προς το παρόν, γιατί αν το ξανακούσω αυτό το πράγμα, θα χρειαστεί ενδεχομένως να δοθεί συνέντευξη Τύπου και να δοθούν και λεπτομέρειες  σχετικά με την εποχή εκείνη».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass