ΝΕΚΡΟΣ 34ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ

Επαγγελματικό φονικό με χρυσαυγίτικη σφραγίδα

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2013 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:42
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αιματηρό επεισόδιο με έναν 34χρονο νεκρό σημειώθηκε επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το θύμα, o Παύλος Φύσσας, ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν 45χρονο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ανήκει στην Χρυσή Αυγή. Ο συλληφθείς, στην κατοχή του οποίο βρέθηκε βρέθηκε ένα μαχαίρι, ομολόγησε την πράξη του.
Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, τη Νίκαια και στο Σταθμό Λαρίσης. Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Παύλος Φύσσας (ή Killah P., όπως ήταν γνωστός λόγω της ενασχόλησής του με την hip hop μουσική) βρίσκονταν με την παρέα του στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π.Τσαλδάρη, όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του, όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες. Εκεί του είχε στήσει «ενέδρα» ομάδα ατόμων με μαύρες μπλούζες και του επιτέθηκαν.
Ξαφνικά ΙΧ αυτοκίνητο, διασχίζοντας αντίθετα το δρόμο, σταμάτησε και τότε ο οδηγός βγήκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο στο στήθος. Ο Παύλος Φύσσας μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
Νωρίτερα, είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της συμπλοκής.
Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο
Τι λέει ο πατέρας του θύματος
Ο πατέρας του θύματος, πρώην μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά με έντονη δράση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, δήλωσε ότι τού είπαν πως ο γιος του με κανα - δυο άτομα παρακολουθούσε σε καφετέρια της περιοχής τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού. Και πρόσθεσε: «Κάποιος από την παρέα του είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος άλλος ειδοποίησε τους χρυσαυγίτες».
Σημείωσε, ακόμη, πως όταν έφυγε ο γιος του με την παρέα του από την καφετέρια, τον κυνήγησαν και τότε ο 34χρονος ζήτησε από τους φίλους του να φύγουν. Μαζί τους ήταν και η φίλη του θύματος.
Σύμφωνα με τον πατέρα του του 34χρονου, ξαφνικά είδαν ένα αμάξι να έρχεται ανάποδα στην Π.Τσαλδάρη, να σταματά, να κατεβαίνει ο οδηγός και να μαχαιρώνει στη καρδιά τον 34χρονο. Ο πατέρας του θύματος τόνισε πως ο γιατρός του είπε πως «ήταν επαγγελματικό χτύπημα».
Ο πατέρας του 34χρονου ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση η συμπλοκή με το ποδόσφαιρο και έκανε λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον 30 ατόμων που «την έστησαν στο γιο μου και τα παιδιά». Είπε ακόμη πως ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένος, ο γιος του υπέδειξε στην κοπέλα του τον δράστη.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ –ΟΛΙΓΩΡΙΑ
Κατήγγειλε, ακόμη, πως το ασθενοφόρο έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση, με βάση τη πληροφόρηση που έχει, και αναφέρθηκε σε ολιγωρία των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο λέγοντας πως όταν η κοπέλα του γιου του, τούς ζήτησε να βοηθήσουν τα παιδιά γιατί τα κυνηγάνε, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τής απάντησαν πως οι δράστες είναι πολλοί και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.
Όπως σημειώνει το ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση για ασθενοφόρο ελήφθη στις 00:06. Ένα λεπτό αργότερα το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε και έφτασε στο σημείο στις 00:25, «πράγμα που σημαίνει πως ο πραγματικός χρόνος ήταν 18 λεπτά και όχι 45 ή 30 που αναφέρθηκε» αναφέρει το ΕΚΑΒ.
Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν πως οι φίλοι του θύματος προσπαθούσαν μάταια να σταματήσουν ταξί για να τον μεταφέρουν πιο γρήγορα σε νοσοκομείο, ενώ άτομο που βρισκόταν στην ίδια καφετέρια με τον 34χρονο είπε πως μέσα στο κατάστημα δεν ήταν κανείς από τους δράστες και πως όταν αποχωρούσε είδε μια κοπέλα να φωνάζει στους αστυνομικούς «αυτός είναι, πιάστε τον», δείχνοντας τον δράστη, ο οποίος προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο για να εξαφανιστεί όπως είχαν κάνει νωρίτερα και όσοι ήταν μαζί του.
ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΓΥΝΑΙΚΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου μπροστά σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία στεκόταν άπραγη, ενώ μόνο μία κοπέλα αστυνομικός ήταν εκείνη που προέταξε το όπλο της στον 45χρονο δράστη καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει και στη συνέχεια να τον συλλάβει.
Μάλιστα, η αστυνομικός φέρεται να φώναζε προς τους συναδέλφους της να σπεύσουν προς βοήθειά της με τους τελευταίους να απέχουν με τη δικαιολογία ότι «οι δράστες είναι πολλοί».
Η γυναίκα αστυνομικός, μόνη της, έριξε στο έδαφος τον δράστη, τον ακινητοποίησε βάζοντάς του το όπλο στην πλάτη και του φόρεσε χειροπέδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί η ολιγωρία των οργάνων της τάξης (ομάδα ΔΙΑΣ), που τόσο στην περίπτωση των αφισοκολλητών στο Πέραμα όσο και στην περίπτωση του 34χρονου στο Κερατσίνι, στέκονταν άπραγες, με τη δικαιολογία ότι ενδεχόμενη εμπλοκή τους ίσως επιδείνωνε την κατάσταση.
Αλγεινές εντυπώσεις επίσης είχε προκαλέσει και προ ημερών η στάση της ΕΛ.ΑΣ. όταν, παρουσία της εισαγγελέως Πειραιώς, επιχείρησε να μπει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, εξαφανιζόμενη ωστόσο ευθύς μόλις έκανε την εμφάνισή του εκεί Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος «έλουσε» άπαντες με βαριές ύβρεις που δύσκολα αναπαράγονται, ενώ υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, εισαγγελέας και δυνάμεις απλά κοιτούσαν σιωπηλοί, για να αποχωρήσουν λίγη ώρα αργότερα από το σημείο..
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass