ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Η ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ

Δύο Θεσσαλοί στη νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

* Εκτός κυβέρνησης ο Καρδιτσιώτης Κ. Τσιάρας

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02
Του Γιώργου Μακρή
Με τον Λαρισαίο κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο που παρέμεινε αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την κ. Ζέττα Μακρή από τη Μαγνησία που ορίστηκε υφυπουργός Υγείας από... καραμπόλα, εκπροσωπείται η Θεσσαλία στη νέα δικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.
Η δύναμη της Θεσσαλίας παρέμεινε αμετάβλητη με δύο μέλη στο υπουργικό συμβούλιο καθώς δεν συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο μέχρι προχθές υφυπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας.
Στη νέα κυβέρνηση δεν μετέχει ούτε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππος Σαχινίδης, το όνομα του οποίου ακούστηκε όσα λίγα τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φ. Σαχινίδης είχε διαμηνύσει εδώ και καιρό (όταν δηλαδή ξεκίνησε η φιλολογία περί ανασχηματισμού με τη ΔΗΜΑΡ ακόμη τότε να μετέχει στην κυβέρνηση) στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει θέση ευθύνης κι ότι προτιμά να συνεχίσει ως εισηγητής για τα οικονομικά θέματα. Πάντως, ο Λαρισαίος βουλευτής συγκαταλέγεται στους επικρατέστερους για μία από τις δύο θέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ.
ΤΟ ΕΜΑΘΕ
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ
Στις 12.30 το μεσημέρι προχθές Δευτέρα τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο για να του ανακοινώσει την πρόθεσή του να τον διατηρήσει στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Θέλω να μείνεις» φέρεται ειπών ο κ. Αντ. Σαμαράς και ο Θεσσαλός πολιτικός απεδέχθη την πρόταση αφού προηγουμένως ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό ότι παραμένει στη θέση του υπουργού ο κ. Αθ. Τσαυτάρης, επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Την ώρα του τηλεφωνήματος ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Αθήνα και αφού το πρωί της ίδιας ημέρας είχε εκκλησιαστεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Λάρισα.
Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ στον Ν. Λάρισας, η απόφαση του κ. Αντ. Σαμαρά να διατηρήσει τον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο στη θέση του και παρά τα όσα ακούγονταν και γράφονταν ότι δηλαδή αν παρέμενε στο υπουργείο ο κ. Αθ. Τσαυτάρης, εκείνος θα αποχωρούσε, δείχνει:
-Την εκτίμηση που τρέφει ο πρωθυπουργός στο πρόσωπο του Θεσσαλού πολιτικού αλλά και τις «βαθιές ρίζες» που έχουν οι σχέσεις τους από την εποχή που ο κ. Αντ. Σαμαράς ήταν πρόεδρος της ΝΔ και ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού. Σημειώνεται ότι στο αρχικό κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε στις 9 το βράδυ προχθές Δευτέρα ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ ήταν ο μοναδικός Θεσσαλός καθώς ο κ. Κ. Τσιάρας δεν μετείχε, ενώ υφυπουργός Υγείας είχε οριστεί η κ. Σοφία Βούλτεψη. Τελικά, η τελευταία δεν απεδέχθη τη θέση λόγω του ότι διαφωνούσε με την επιλογή του κ. Αδ. Γεωργιάδη ως υπουργού και τη θέση της πήρε στη συνέχεια η βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Ζέττα Μακρή.
-Την αναγνώριση του έργου του κ. Μαξ. Χαρακόπουλου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον πρωθυπουργό, ιδιαίτερα μάλιστα αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ καλές εκλογικές επιδόσεις στον αγροτικό πληθυσμό και ως εκ τούτου αγρότες και κτηνοτρόφοι αποτελούν μια κομβικής σημασίας ομάδα για τη ΝΔ.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΓΙΑ ΡΗΞΕΙΣ
«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπό μου», ανέφερε σε χθεσινή δήλωσή του ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και διαβεβαίωσε: «Προχωρούμε στο μεταρρυθμιστικό έργο με ισχυρή βούληση και συνέπεια. Δύναμή μας είναι η επιμονή απέναντι στις δυσκολίες. Η επιτυχία μας κρίνεται στην αποφασιστικότητα για ρήξεις με τις αμαρτίες του παρελθόντος.
Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, η αγωνία των αγροτών για το παρόν και το μέλλον της πρωτογενούς μας παραγωγής, παραμένει σταθερά το κίνητρό μας για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια».
Η ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ
Η απόλυτη ανατροπή μέσα σε μόλις τρεις μήνες συνέβη στην πολιτική διαδρομή της κ. Ζέττας Μακρή. Μέχρι τον περασμένο Μάρτιο ήταν γενική γραμματέας Ισότητας καθώς είχε έλθει δεύτερη στις εθνικές εκλογές του 2012 (υπενθυμίζεται ότι είχε διεκδικήσει χωρίς επιτυχία τον Δήμο Βόλου το 2010). Μετά τον θάνατο του Θανάση Νάκου η κ. Ζέττα Μακρή ανέλαβε βουλευτής Μαγνησίας και προχθές προήχθη σε υφυπουργό Υγείας μετά την άρνηση της κ. Βούλτεψη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass