Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Α.Υ. κ. ΤΟΣΚΑ

Καλύτερη αστυνόμευση ζητούν στο νότιο Πήλιο

Δημοσίευση: 06 Νοε 2016 8:10

ΒΟΛΟΣ

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου επισκέφθηκε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ενημέρωσε για την ελλιπή αστυνόμευση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Πηλίου.

Σε πολύωρη συνεργασία που είχε με τον διευθυντή του γραφείου του αν. υπουργού Προστασίας, κ. Μάρκου τον ενημέρωσε και εξέτασαν από κοινού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πήλιο. Ένα από αυτά ήταν η έλλειψη αστυνόμευσης του αστυνομικού τμήματος Μηλεών που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών του τμήματος Μηλεών η αστυνόμευση είναι ελλιπής και δεν είναι δυνατή να γίνει διότι από τους 30 άνδρες που προβλέπεται υπηρετούν μόνο 20 και πολλές φορές αποσπούνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στα δικαστήρια, στη μεταγωγή λαθρομεταναστών, σε αθλητικές εκδηλώσεις κ.λπ. Έτσι πολλές φορές που τυχαίνει το προσωπικό να παίρνει τις προβλεπόμενες άδειες του, υπάρχει μόνο ένας αξιωματικός υπηρεσίας και ένα περιπολικό με έναν αστυνομικό για να αστυνομεύσει την τεράστια περιφέρεια του Νοτίου Πηλίου. Οι κάτοικοι του Πηλίου δεν νιώθουν ασφαλείς.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κατέθεσε στον υπουργό πολυσέλιδο υπόμνημα και τόνισε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη μη μετεγκατάσταση του αστυνομικού τμήματος στην έδρα του Δήμου όπως προβλέπει ο νόμος Καλλικράτης.

Επίσης τονίστηκαν και τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων και της βελτίωσης αυτών καθώς επίσης και την ανέγερση νέου κτιρίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο που διαθέτει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο κέντρο της Αργαλαστής.

Για τον σκοπό αυτό το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου με δικές του δαπάνες και την υπόδειξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα φροντίσει να ετοιμάσει την μελέτη κατασκευής νέου κτιρίου και την ένταξη του στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ακόμη τονίστηκε η δυσκολία των κατοίκων των χωριών του Πηλίου για να επισκέπτονται το αστυνομικό τμήμα Μηλεών διότι δεν υπάρχει συγκοινωνία του ΚΤΕΛ που να συνδέει τα χωριά του Πηλίου με τις Μηλιές και τους χειμερινούς μήνες με τις πρώτες χιονοπτώσεις διακόπτεται η οδική σύνδεση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass