ΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Αφετηρία νέων μπλόκων στην Ελλάδα η Ε65 στην Καρδίτσα

• Κ. Τζέλλας: Αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να παράγουμε και να ζούμε στα χωριά μας

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2018 22:23

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Δυναμική ήταν η χθεσινή αγωνιστική έξοδο των Καρδιτσιωτών αγροτών στην Εθνική Οδό όπου και δημιούργησαν ένα ισχυρό πυρήνα διαμαρτυρίας στα σκληρά οικονομικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση.


Η απόφαση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, για μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, άρχισε να υλοποιείται από την Ε65 με επίκεντρο το «Δέλτα» Καρδίτσας.
Εκεί, γύρω στο μεσημέρι, εκατοντάδες αγρότες κατέφτασαν με τα τρακτέρ τους από διάφορες περιοχές του Νομού (Παλαμά, Ιτέα, Ματαράγκα, Προάστιο, Σοφάδες, Μητρόπολη, Μάρκο, Γραμματικό κ.α.) και τα στάθμευσαν το ένα πίσω από το άλλο, στις δύο πλευρές του οδικού άξονα, αλλά και στη νησίδα ασφαλείας.
Άνδρες της Αστυνομίας είχαν αποκλείσει από το πρωί τις προσβάσεις προς τον αυτοκινητόδρομο και παράλληλα κινούμενοι με μηχανές και οχήματα, ρύθμιζαν την κυκλοφορία στους δύο κυκλικούς κόμβους κάτω από την Ε.Ο.
Από την πρώτη ώρα της προσέλευσης των αγροτικών μηχανημάτων οι αγρότες έδειχναν ενθουσιασμό για τον αγώνα που ξεκίνησαν και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα στεφθεί με επιτυχία.
Παράλληλα απηύθηναν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής να πλαισιώσουν μαζικά το κίνημα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας προς την κυβέρνηση, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Ο γενικός γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Κώστας Τζέλλας - απόντος του προέδρου κ. Βαγγέλη Μπούτα που ταλαιπωρείται από ίωση - απηύθηνε χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους αγρότες επισημαίνοντας πως οι μικρομεσαίοι ξεσηκώνονται για να δρομολογήσουν επιτέλους λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα.

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Χαρακτήρισε την Καρδίτσα αφετηρία νέων αγώνων ενάντια στον αφανισμό των παραγωγών, οι οποίοι το μόνο που ζητούν είναι να μπορούν να καλλιεργούν και να ζουν αξιοπρεπώς στα χωριά τους.
Παράλληλα απηύθηνε κάλεσμα σε όλους όσους δεν βγάλανε τα τρακτέρ τους στους δρόμους να πλαισιώσουν τις επόμενες ώρες και μέρες το «μπλόκο» στην Ε65, ώστε «αυτό να γίνει η σπίθα που θα ανάψει την φωτιά του αγροτικού αγώνα σε όλη την Ελλάδα».   
Αναφορικά με τα αιτήματα της κινητοποίησης ο κ. Τζέλλας υπογράμμισε: «Διεκδικούμε αφορολόγητο 12.000 ευρώ και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Πολύ μικρότερο ΕΦΚΑ. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Να αλλάξει ο ΕΛΓΑ και να πληρώνει αποζημιώσεις σε όλους τους αγρότες για όλες τις ζημιές. Να μην υπάρχουν «ανοιχτές τιμές» στην παράδοση των αγροτικών προϊόντων. Θέσπιση κατώτερης εγγυημένης τιμής για τους παραγωγούς».

 

ΨΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΥΠΑΝ
Ο γ. γρ. της ΕΟΑΣΚ εξαπέλυσε επίθεση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την πρόσκληση που έκανε σε διάλογο, χωρίς να στηθούν μπλόκα λέγοντας: «Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο, ο υπουργός να μας καλεί σε διάλογο, αφού έχει ψηφίσει τα σκληρά μέτρα! Αυτός είναι ένας ψεύτικος διάλογος! Εμείς θα πάμε σε συζήτηση δυνατοί και αποφασισμένοι να μιλήσουμε στα ίσια για όλα τα προβλήματά μας Με τη δύναμή μας θα ανατρέψουμε τις πολιτικές και τα μέτρα που επιβάλλουν».
Από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας κ. Άρης Πολυγένης ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις επισημάνσεις του κ. Τζέλλα τονίζοντας ότι «οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν, οι αγρότες είναι έτοιμοι για δυναμικό αγώνα».
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας επισήμανε πως οι κινητοποιήσεις θα εξαπλωθούν σε όλη τη Θεσσαλία, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων και την Πέμπτη στον κόμβο Πλατυκάμπου.
Πρέπει να βγούμε όλοι μαζί να παλέψουμε, να δώσουμε σκληρή μάχη για να αποτρέψουμε τα χειρότερα μέτρα που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση» τόνισε για να προσθέσει: «Ήδη βγήκε ο κ. Τσακαλώτος και δήλωσε ότι μας πιέζει το ΔΝΤ για άμεση κατάργηση του αφορολόγητου. Βγαίνει και ο Αποστόλου κάνοντας προκλητικές δηλώσεις ότι το εισόδημα των αγροτών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Σε αυτές τις δηλώσεις πρέπει να δοθεί μια ηχηρή αγωνιστική απάντηση από τους αγρότες την ερχόμενη Πέμπτη στον κόμβο Πλατυκάμπου, στις 12 το μεσημέρι και σε όλη την Θεσσαλία».
Ο κ. Μαρούδας έκλεισε υπογραμμίζοντας «Οι αγώνες μας πάντα είχαν αποτελέσματα. Είτε ικανοποιούσαμε σημαντικά αιτήματα είτε αποτρέπαμε την εφαρμογή χειρότερων μέτρων. Αν δεν γίνει τώρα αγώνας το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε σε χειρότερη θέση τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Γι’ αυτό επιβάλλεται ο κάθε αγρότης με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εαυτό του στην οικογένειά του, να παλέψει για την επιβίωσή του συμμετέχοντας μαζικά στις κινητοποιήσεις».
Όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη που έγινε στην Ε65, τις επόμενες ημέρες θα στηθούν κιόσκια στον δρόμο, καθώς ο προγραμματισμός προβλέπει παραμονή στην Ε.Ο. για μεγάλο χρονικό διάστημα και ανάπτυξη διαφόρων αγωνιστικών δράσεων.
Βέβαια η κατάσταση και οι εξελίξεις θα εκτιμούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις από τους αγωνιζόμενους σε συνεννόηση με τα άλλα μπλόκα που θα στηθούν στη Θεσσαλία και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Τη σημερινή πρώτη ημέρα της κινητοποίησης το παρών έδωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ο Σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Καρδίτσας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το ΠΑΜΕ Καρδίτσας και άλλα Σωματεία εργαζομένων.

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε65   
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν στη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, χθες Δευτέρα (22-01-2018) από ώρα 12.00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου (χ/θ 97+000) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (χ/θ 73+000) η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία:
Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγ. Τριάδος με τον Αυτοκινητόδρομο Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγ. Τριάδος και στη συνέχεια θα κινούνται στην Επαρχιακή οδό Προαστίου- Αγ. Τριάδος- Καρδίτσας και ακολούθως στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου, απ’ όπου θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου).
• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα:
Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου) προς την συνδετήρια οδό του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εθνική Οδό Ν. Μοναστηρίου – Καρδίτσας – Τρικάλων μέχρι τα Τρίκαλα.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.
Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 24410-80200, 24410-80243, 24410-80241.

 

Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass