«Μεθοδεύσεις υπονόμευσης του εκλογικού αποτελέσματος»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 16:08

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή με ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, «καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις υπονόμευσης και αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με ευθύνη συγκεκριμένων προϊσταμένων και της ίδιας της απερχόμενης περιφερειακής αρχής.

Συγκεκριμένα, στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλίας, στη Λάρισα, αλλά και στα Τρίκαλα (και σε μικρότερο βαθμό στις υπόλοιπες), η πλειοψηφία των τμημάτων εντός της πόλης της Λάρισας και των Τρικάλων, στα οποία ψηφίζουν χιλιάδες πολίτες, έλαβαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μερικές δεκάδες ψηφοδέλτια της Αριστερής Παρέμβασης (παρουσιάζοντας αδικαιολόγητες ελλείψεις στις 8 και στις 9 το πρωί…), ενώ τμήματα σε χωριά του νομού Λάρισας και Τρικάλων, στα οποία ψηφίζουν μερικές δεκάδες πολίτες, έλαβαν εκατοντάδες ψηφοδέλτια.

Επιπλέον, στην Περιφέρεια Τρικάλων κρατήθηκε απόθεμα δεκάδων χιλιάδων ψηφοδελτίων, με τη δικαιολογία «σε περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσουμε»…

Για να γίνουμε όμως πιο σαφείς. Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, εκμεταλλευόμενη την οικονομική ένδεια ενός σχήματος που απαρτίζεται από μισθωτούς και ανέργους, υπονομεύει με «θεσμικό» τρόπο τη δυνατότητα διεξαγωγής της εκλογικής μάχης με ισότιμο τρόπο. Όργανα υλοποίησης της εν λόγω μεθόδευσης γίνονται μια σειρά προϊστάμενοι υπηρεσιών της περιφέρειας, που «βαράνε προσοχές» στη βούληση του περιφερειάρχη, μετατρέποντας τον διοικητικό μηχανισμό της περιφέρειας σε τσιφλίκι του εκάστοτε περιφερειάρχη. Οι εν λόγω μεθοδεύσεις ουσιαστικά ολοκληρώνουν το συνολικά αντιδημοκρατικό πλαίσιο του «Κλεισθένη», το οποίο ανοίγει τον δρόμο στους υποψηφίους που επιχορηγούνται ανοιχτά ή υπόγεια από οικονομικά κέντρα και βάζει μια σειρά εμπόδια (οικονομικά, γραφειοκρατικά κτλ.) στα αριστερά ανεξάρτητα σχήματα.

Τα φαινόμενα αυτά δεν παρατηρούνται εξάλλου μόνο στα ψηφοδέλτια της Αριστερής Παρέμβασης, αλλά και άλλων συνδυασμών, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον απόλυτο τρόπο την πολιτική κατεύθυνση και τον σχεδιασμένο προσανατολισμό.

Με αυτή μας την καταγγελία δεν κάνουμε πολεμική σε κανέναν από τους ελάχιστους υπαλλήλους των υποστελεχωμένων δήμων και των περιφερειών που καλούνται να φέρουν σε πέρας μια σύνθετη και δύσκολη διαδικασία. Καταγγέλλουμε έναν μηχανισμό που πρώτα και κύρια υποτιμά τον κάθε εργαζόμενο και νεολαίο της Θεσσαλίας, προσπαθώντας να του πλασάρει υποχρεωτικά συγκεκριμένες εκλογικές και πολιτικές επιλογές. Ο εν λόγω μηχανισμός είναι η οργανωτική συνέχεια των μονόδρομων που χτίζει σε όλα τα επίπεδα η αστική πολιτική».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass