Θλίψη για τον θάνατο του Μεγάλου Ευεργέτου Χαρ.Τσιμά

Συλλυπητήρια μηνύματα Ιγνατίου, Κ. Μαραβέγια, Π. Σκοτινιώτη

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2021 19:15

ΒΟΛΟΣ
Με βαθειά θλίψη και ειλικρινή ευγνωμοσύνη η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος -αναφέρει σχετική ανακοίνωσή της - πληροφορήθηκε την εκδημία του Μεγάλου Ευεργέτου της Μαγνησίας και της Τοπικής μας Εκκλησίας Χαράλαμπου Τσιμά, εκλεκτού τέκνου της πόλης μας και λαμπρού εκπροσώπου της πατρίδας μας στο εξωτερικό, όπου επί σειρά δεκαετιών δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικώς, με απαράμιλλη εντιμότητα και εξαιρετική επιτυχία.


Πληροφορηθείς την είδηση της εκδημίας του, ο σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, δήλωσε ότι «ο δικός μας Μπάμπης θα παραμείνει αξέχαστος στη μνήμη και στην καρδιά μας, καθώς η πληθώρα των ευεργεσιών του σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού και εκκλησιαστικού βίου της επαρχίας μας αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Υπήρξε άξιος μιμητής και συνεχιστής του έργου των Μεγάλων Ευεργετών της Πατρίδας μας, οι οποίοι την κόσμησαν με τα έργα της φιλοπατρίας τους και την προικοδότησαν με ήθος, τιμή και αξιοπρέπεια. Είθε ο Θεός, Τον οποίο τόσο αγάπησε και στο όνομά Του πληθωρικώς και πολλαπλώς την κοινωνία μας ευεργέτησε, να τον αναπαύει μετά των Δικαίων και να αναδείξει άξιους συνεχιστές του έργου του».

 

Ο Κ. ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, επισημαίνοντας σε δήλωσή του τα ακόλουθα:
«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Χαράλαμπο Τσιμά, έναν σπουδαίο Βολιώτη, με αξιοσημείωτη πορεία στον στίβο της ζωής, που διακρίθηκε για την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο και την περισσή αγάπη που έτρεφε για την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Εργαζόμενος ακούραστα και με επιμονή, κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στη μακρινή Αιθιοπία, αλλά ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Οι βαθιές αξίες που τον διέκριναν, τον οδήγησαν να μετατρέψει την τεράστια επαγγελματική του επιτυχία σε συνεχή προσφορά και πλούσια φιλανθρωπική δράση, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων. Το κοινωφελές έργο του Χαράλαμπου Τσιμά συνιστά πολύτιμο κληροδότημα για τον Βόλο και ολόκληρη τη Μαγνησία, ενώ ο ίδιος θα αποτελεί διαχρονικά το πρότυπο του Μεγάλου Ευεργέτη και ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και προσφοράς.

 

Ο ΠΑΝ. ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗΣ
Ο τέως δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να τύχει ένας άνθρωπος είναι η καθολική αναγνώριση, μετά τον θάνατό του, της πορείας που διέγραψε όσο βρισκόταν στη ζωή. Και οι λίγες μόλις ώρες που έχουν μεσολαβήσει από τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Χαράλαμπου Τσιμά, ήταν αρκετές για να εκφραστεί η καθολική αναγνώριση της τοπικής κοινωνίας στο πρόσωπό του.
Μαζί με όλους τους συμπολίτες μου, αποχαιρετώ και εγώ με οδύνη, συγκίνηση και σεβασμό τον άνθρωπο που ξεχώρισε για την ανιδιοτελή προσφορά του στον συνάνθρωπο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία εκδήλωνε αδιάκοπα με πράξεις ευεργεσίας. Και λυπάμαι ειλικρινά που δεν πρόλαβε να δει και το μεγάλο του όνειρο, το πρότυπο Στέκι Παιδιού στην οδό Κασσαβέτη που είχαμε δρομολογήσει πριν από επτά χρόνια, να παίρνει «σάρκα και οστά». Αγαπητέ Λάμπη, η αγάπη και η ευγνωμοσύνη της τοπικής κοινωνίας θα σε συνοδεύουν στο μεγάλο σου ταξίδι. Το αποτύπωμα που αφήνεις, ας είναι βάλσαμο παρηγοριάς για την οικογένειά σου που υπεραγαπούσες, στην οποία και εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήρια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass