ΞΗΛΩΣΕ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Επιχείρηση... «πλατεία Ταχυδρομείου»

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2016 8:42

 

Να βάλει τα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών σε τάξη επιχείρησε χθες από νωρίς το πρωί ο Δήμος Λαρισαίων. Εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία και υπάλληλοι του Δήμου με φορτηγά πέρασαν από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όπου δεν τηρούνταν τα όρια «ξήλωναν» τραπεζάκια και καρέκλες.

Η αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων επικεντρώθηκε κυρίως σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία Ταχυδρομείου που σύμφωνα με τον Δήμο ήταν σημεία για τα οποία οι καταγγελίες των πολιτών ήταν επανειλημμένες. «Η παρέμβαση έγινε σε σημείο που έχουν παρατηρηθεί σοβαρές παραβάσεις των ορίων παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην σχετική Κανονιστική Απόφαση, που ψήφισε στα τέλη του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο». Του «ξηλώματος» είχε προηγηθεί σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες δύο φορές βεβαίωση παραβάσεων.

Η χθεσινή επιχείρηση «τάξης» δεν φαίνεται να σταματά εδώ καθώς όπως επισημαίνεται οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, με στόχο την τήρηση των προβλεπομένων ειδικά σε σημεία που εντοπίζονται προβλήματα προσβασιμότητας. «Στοίχημά μας είναι να επέλθει η ισορροπία στο κέντρο της πόλης», ανέφεραν χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση της πρώτης επιχείρησης. Να σημειωθεί ότι σε αρκετούς πεζοδρόμους εξαιτίας του πλήθους των τραπεζοκαθισμάτων δεν είναι εφικτή η διέλευση ασθενοφόρου και πυροσβεστικής.

Ικανοποίηση επικρατεί στον Δήμο Λαρισαίων για το μεγαλύτερο μέρος των καταστηματαρχών της πόλης που προσαρμόστηκαν στα όσα προβλέπει η νέα Κανονιστική Απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τη νέα Κανονιστική Απόφαση δημοτική αρχή και καταστηματάρχες πραγματοποίησαν διάλογο για την εφαρμογή της.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες έκδοσης αδειών παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και αφού είχε προηγηθεί λεπτομερή αυτοψία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου σε κάθε πεζόδρομο και πλατεία της πόλης με γνώμονα τη απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στον δημόσιο χώρο. Στο πλαίσιο αυτό εμφανή είναι η αλλαγή και μετατόπιση των ορίων, σε σημεία του κέντρου της πόλης, προς όφελος του ελεύθερου χώρου. Όπως για παράδειγμα ο πεζόδρομος της οδού Παπακυριαζή αλλά και της Μαρίνου Αντύπα.

Η ψήφιση της νέας κανονιστικής και η εφαρμογή της, ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, σηματοδοτούν την προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να επέλθει ισορροπία στο κέντρο της πόλης. Η υπέρβαση των χώρων αυτών επισύρει την επιβολή διοικητικών ποινών (χρηματικά πρόστιμα) στις δύο πρώτες παραβάσεις. Στην τρίτη παράβαση αφαιρείται η άδεια παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass