ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ο. ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Εκδήλωση για τη δολοφονία του Δραγούμη

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2016 7:46

Από την Τοπική Οργάνωση Φαρσάλων του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» ανακοινώθηκαν τα παρακάτω: «Η άνανδρη και αναίτια δολοφονία του κορυφαίου διανοητή και πνευματικού πατέρα του Ελληνικού Εθνικισμού Ίωνος Δραγούμη παρουσιάστηκε από την Τ.Ο. Φαρσάλων του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» στην Αγιά Λάρισας με ομιλήτρια τη Μαρία Μπίλλη.

Ο Ίων Δραγούμης, διπλωμάτης και πολιτικός, υπήρξε το αθώο θύμα του Εθνικού Διχασμού της περιόδου 1914-1922 που ταλάνιζε και χώριζε τον ελληνικό λαό σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς. Αυτό το βαθύ χάσμα απότοκο μιας πολιτικής άνευ όρων σύμπλευσης του Ελευθερίου Βενιζέλου με τους συμμάχους της Αντάντ την οποία στηλίτευε ο Δραγούμης ήταν η αιτία της εν ψυχρώ δολοφονίας του από το βενιζελικό παρακρατικό τάγμα ασφαλείας τον Ιούλιο του 1920.Ο ευπατρίδης Ίων Δραγούμης αγωνίστηκε για την προστασία των Ελληνικών, Ορθοδόξων κοινοτήτων της Μακεδονίας ενάντια στους Βούλγαρους εξαρχικούς, τους διαβόητους κομιτατζήδες, για τη Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία, για την επανένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα. Όραμά του υπήρξε η αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους μέσω του Πολιτισμού, της Ορθοδοξίας και της λαϊκής παραδόσεως των Ελλήνων. Για τους Έλληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής ο εθνομάρτυρας Ίων Δραγούμης, ο συγγραφέας και διανοούμενος οραματιστής και κύριος εκφραστής της ελληνοκεντρικής εθνικής συνείδησης ενσαρκώνει όλες τις αρετές του Έλληνα Εθνικιστή. Η πολιτική και εθνική του ιδεολογία όπως αποτυπώνεται στο μνημειώδες συγγραφικό του έργο ''Μαρτύρων και Ηρώων αίμα ''αφιερωμένο στον γαμπρό του Παύλο Μελά καθώς και στον ''Ελληνικό Πολιτισμό'' αποθεώνει την έννοια του Έθνους και του Ελληνισμού. Ο Ελληνισμός του Ίωνος Δραγούμη είναι ατελεύτητος ως Ιδέα και ως Όραμα. Η Χρυσή Αυγή θα κάνει το Όραμα αυτό πραγματικότητα. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ανάλυση του Γραμματέα της Τ.Ο. Φαρσάλων Νίκου Καραμητράκη της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass