Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

Πάνδημο «αντίο» στον πρόεδρο…

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2015 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:29

Ηταν όλοι εκεί. Ηταν εκεί, για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Παπαευθυμίου. Τον πατέρα, τον σύζυγο, τον γιο, τον φίλο, τον συνεργάτη, τον δικηγόρο και πρόεδρο της ΝΔ Λάρισας, που χθες έκανε το τελευταίο του ταξίδι.

Το κλίμα βαρύ στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Γιάννουλη χθες, κατάμεστη μέσα, πλημμυρισμένη έξω από κόσμο. Μάτια δακρυσμένα κάτω από ένα μολυβί ουρανό, καθώς μέσα σε χειροκροτήματα εκατοντάδων πολιτών ο Δημήτρης Παπαευθυμίου, στα 51 μόλις χρόνια του, πήρε τον δρόμο για την τελευταία του κατοικία, έχοντας χάσει την άνιση μάχη με τον καρκίνο. Μία μάχη που έδωσε με γενναιότητα.

Η συγκίνηση διάχυτη, περίσσεψε, όταν η κόρη του Χρύσα, στο όνομα της οικογένειας, της γυναίκας του Μαρίας και των δίδυμων Θάνου και Γιάννη-Ηλία, τον αποχαιρέτησε δίνοντας την υπόσχεση: «τα παιδιά σου θα σε κάνουν τον πιο περήφανο μπαμπά. Αντίο Μήτσο σε αγαπάμε».

Ανάμεσα στα δεκάδες στεφάνια στον περίβολο της εκκλησίας και εκείνο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ Λάρισας.

Την εξόδιο ακολουθία, τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ήθος και τον χαρακτήρα του εκλιπόντος, στην προσφορά του στην κοινωνία, στην οικογένειά του.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κέντρου της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής πρόεδρος Βαγγέλης Παπαλέξης, ήταν εκείνος που τον αποχαιρέτησε από την κομματική του οικογένεια.

«Πρόεδρε, συνοδοιπόρε και πάνω από όλα φίλε» τον αποκάλεσε.

«Ήσουν αξιαγάπητος από όλους ανεξαιρέτως, δεν είχες εχθρούς αλλά μόνο φίλους. Η καλλιέργεια, η λεβεντιά, η ευγένεια, η κομψότητα και η ευθύτητα στους τρόπους σου, το επαγγελματικό σου ήθος, η καλοσύνη σου, η σωστή και ψύχραιμη κρίση σου και το χιούμορ σου ήταν βάλσαμο στην ψυχή μας. Η αφοσίωσή σου στην οικογένειά σου, τους γονείς σου, τη σύζυγό σου Μαρία και τα τρία αγγελούδια σου ήταν απεριόριστη. Είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε συναγωνιστές και φίλοι σου. Καλό ταξίδιπΠρόεδρέ μας, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας», κατέληξε ο Βαγγέλης Παπαλέξης.

Από την επαγγελματική του οικογένεια ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Κατσαρός ήταν εκείνος που του ευχήθηκε καλό κατευόδιο.

« Ως δικηγόρος», ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, «ο Δημήτρης ενσάρκωσε το πρότυπο του μαχόμενου δικηγόρου, ασχολούμενος με σοβαρότητα με τις υποθέσεις, κυρίως ποινικές των εντολέων του. Ηταν ικανός και συνεπής επαγγελματίας, είχε ξεκάθαρες σχέσεις με τους πελάτες του και έβγαζε τίμια το εισόδημα με το οποίο ζούσε την οικογένειά του μαζί με τη σύζυγό του. Βίωσε και αυτός το άγχος, τις χαρές και τις λύπες του μοναδικού λειτουργήματος της δικηγορίας, ασκώντας τη στα Δικαστήρια της Λάρισας και όχι μόνον. Είχε τέλειες σχέσεις με τους συναδέλφους του. Διακρινόταν για την ανθρωπιά του και τη λεβεντιά του. Είχε λόγο και τιμή, είχε την αρχοντιά και την υπερηφάνεια που έχουν μέσα τους οι άνθρωποι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στα ορεινά μέρη της πατρίδας μας. Όσοι γνωριστήκαμε και δεθήκαμε μαζί του διαπιστώσαμε όλα αυτά τα χαρίσματά του.

 Ο Δημήτρης δεν ήταν μόνον ένας αποτελεσματικός δικηγόρος. Ήταν και πολίτης με την κλασική έννοια του όρου. Με άποψη αλλά και δράση. Υπερασπιστής ιδεών και αρχών και λάτρης της πραγματικής πολιτικής . Με φιλοδοξίες και όνειρα για το κοινό καλό. Ο Δημήτρης ήταν και ένας απίστευτος φίλος. Έκανε θαυμάσια παρέα. Δέχονταν και ανταπέδιδε με ευχαρίστηση τα πειράγματα των φίλων του. Ηταν άριστος οικογενειάρχης.

 Φίλε και συνάδελφε Δημήτρη, θα μας λείψεις… Θα λείψεις όμως κυρίως στη γυναίκα και στα παιδιά σου, στους γονείς, στα αδέρφια σου και στους συγγενείς σου …σε όλους αυτούς εκφράζουμε τη βαθειά μας λύπη και προσευχόμαστε στον Θεό να αναπαύσει την ψυχή σου…».

«Έβλεπε τη ζωή σαν παιχνίδι, δραστήριος, τα έζησε όλα έντονα, ένας έφηβος κατά βάθος, τόσο ανήσυχος» είπε η κόρη του Χρύσα αποχαιρετώντας με τρεμάμενη φωνή τον πατέρα της. «Είναι ο πιο ευαίσθητος άνθρωπος που γνωρίσαμε ποτέ. Θα τον θυμόμαστε όμορφο και επιβλητικό, όπως ήταν».

Όπως και στη ζωή του που δεν έκανε διακρίσεις, ενώνοντας τους ανθρώπους έτσι και στην τελευταία του επί γης ώρα, ο Δημήτρης Παπαευθυμίου ένωσε ένα πλήθος ανθρώπων που πήγαν να του πουν «αντίο». Φίλοι, γνωστοί, πολλοί συνάδελφοί του δικηγόροι, πλήθος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνον, σύσσωμη η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Κρανιά Ελασσόνας, άνθρωποι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο άγγιξε με το πέρασμα του τη ζωή τους.

Εκεί και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Αντρέας Παπαμιμίκος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας της ΝΔ Γιώργος Ζιαράγκας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Ηρώ Διώτη, Βασίλης Κόκκαλης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Λαρισαίων Γιώργος Σούλτης, οι αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Παπαδημόπουλος και Μαρία Μαμαρά, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Γιώργος Κίτσιος, ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, ο πρόεδρος των Νοσοκομείων της Λάρισας Θανάσης Μητσιός, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λάρισας Γιώργος Βούλγαρης, οι πρώην βουλευτές Γιάννης Παπαδημόπουλος και Νίκος Μαμμωνάς, οι πρώην πρόεδροι της ΝΟΔΕ Λάρισας Κώστας Λόλας και Βασίλης Μπατζηλιώτης, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ψηφοδελτίου της ΝΔ στον νομό στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστας Μέγας, πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Η ΝΟΔΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κίτσιος, για τον χαμό του Δημήτρη Παπαευθυμίου, αναφέρει: «Ο χαμός του Δημήτρη μας γέμισε όλους θλίψη και στενοχώρια. «Έφυγε» ένας καλός φίλος, ένας καλός συνεργάτης, ένας καλός αγωνιστής. «Έφυγε» ένας άνθρωπος αγαπητός σε όλους, ηπίων τόνων, που πάντα είχε έναν καλό λόγο για όλους. «Έφυγε» ένας καλός οικογενειάρχης. Θα λείψει σε όλους μας! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. Καλό του ταξίδι!».

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass