ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΕΝΤΕ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Έκλεβαν εξατμίσεις, έκαιγαν και τις μηχανές!

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2016 9:32
Οι κλέφτες εξατμίσεων για να σβήσουν τα ίχνη τους, τον περασμένο Ιούνιο (φωτό) πυρπόλησαν τη μηχανή προκαλώντας ωστόσο ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σε πιλοτή πολυκατοικίας στη Νεράιδα Οι κλέφτες εξατμίσεων για να σβήσουν τα ίχνη τους, τον περασμένο Ιούνιο (φωτό) πυρπόλησαν τη μηχανή προκαλώντας ωστόσο ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σε πιλοτή πολυκατοικίας στη Νεράιδα

Στη δράση πέντε νεαρών Λαρισαίων, που έκλεβαν ακριβές εξατμίσεις μοτοσικλετών και παράλληλα, για να σβήσουν τα ίχνη τους… πυρπολούσαν κιόλας τις μηχανές, κατέληξε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Οι δύο κλοπές σημειώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο με τους δράστες να μην αρκούνται στην κλοπή αλλά να βάζουν φωτιά, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές όπως συνέβη σε πιλοτή πολυκατοικίας στη συνοικία της Νεράιδας.

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε προχθές, μετά από πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., με τους πέντε Λαρισαίους ηλικίας από 19 έως 35 ετών να παραπέμπονται για διαφορετικά αδικήματα, όπως οι κλοπές, ο εμπρησμός και η κλεπταποδοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στην πρώτη περίπτωση, το βράδυ της 10ης Ιουνίου τρεις από τους δράστες έκλεψαν ζευγάρι πανάκριβης εξάτμισης τιτανίου από μοτοσικλέτα 30χρονου Λαρισαίου στην περιοχή του Σεκφο.

Φεύγοντας προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στη μοτοσικλέτα αλλά ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε, προκαλώντας μικρής έκτασης ζημιές. Αυτό το ζευγάρι εξατμίσεων εντοπίσθηκε σε κατάστημα ταχυμεταφοράς στη Λάρισα καθώς προορίζονταν για πώληση στο Αίγιο, με τη συμφωνία αγοράς να έχει επιτευχθεί μέσω αγγελίας σε σχετική ιστοσελίδα και τους δράστες, να αποκομίζουν περισσότερα από 400 ευρώ, στη μία τουλάχιστον περίπτωση.

Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι τρεις δράστες, το ίδιο βράδυ, έκλεψαν και άλλη εξάτμιση από μηχανή 28χρονου Λαρισαίου, μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη σε πιλοτή πολυκατοικίας στη Νεράιδα.

Οι δράστες εκτιμάται πως για να σβήσουν τα ίχνη τους, έβαλαν στη συνέχεια φωτιά στη μοτοσικλέτα. Μόνο που η φωτιά επεκτάθηκε σε φουσκωτό σκάφος θαλάσσης που ήταν σταθμευμένο δίπλα από τη μηχανή, όπως επεκτάθηκε και στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (σ.σ. μετρητές ΔΕΗ) στην πιλοτή της πολυκατοικίας, προκαλώντας ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα για την κατάσβεση της φωτιάς, τα ξημερώματα της 10ης Ιουνίου, χρειάσθηκε να επέμβουν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες ενώ αρχικά δεν βρέθηκαν ίχνη εμπρησμού.

Μερικές ημέρες αργότερα ο ένας δράστης εντοπίσθηκε σε κατάστημα ταχυμεταφοράς στη Λάρισα, όπου συστήθηκε ως αποστολέας της εξάτμισης που κλάπηκε από την πρώτη μηχανή. Εξάτμιση που όπως προαναφέρθηκε, είχε ήδη «πωληθεί» σε ενδιαφερόμενο αγοραστή στο Αίγιο, μέσω ιστοσελίδας που αφορά σε πωλήσεις ανταλλακτικών και μεταχειρισμένων.

Η εξάτμιση της δεύτερης κλοπής βρέθηκε μετά από έρευνα στο σπίτι ενός εκ των δραστών και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass