ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ‘’Κόκκινη Πολιτεία’’ του Πηνειού

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2016 8:30

Η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” ξεκίνησε χθες στην ‘’Κόκκινη Πολιτεία’’ που στήθηκε στην Κοίτη του Πηνειού. Νέοι αλλά και μεγαλύτεροι Λαρισαίοι μετείχαν στις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Παναγιώτη Κοδέλλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ ενώ η κεντρική πολιτική ομιλία έγινε από τον Κώστα Αβραμόπουλο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση χθες η συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο και Μίλτο Πασχαλίδη.

Στην ομιλία του, ο Κ. Αβραμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπηρετεί με συνέπεια τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και ταυτόχρονα προσπαθεί να εγκλωβίσει εργατικές-λαϊκές δυνάμεις με ψέματα και κάθε λογής ιδεολογήματα. Ψήφισε και εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο. Ενώ για την 2η αξιολόγηση του φθινοπώρου ετοιμάζει νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, που θα περιέχει τις ομαδικές απολύσεις, το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, των ΣΣΕ κ.α. Βρίσκεται σε εξέλιξη η ενεργοποίηση των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για τα λαϊκά νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία.

Η άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες δυναμώνει, σπρώχνοντας χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά στη φτώχεια και στον αφανισμό. Με τους νόμους που πέρασαν πρόσφατα από τη Βουλή, έχουμε κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, διατηρείται η φορολόγηση με τα λεγόμενα τεκμήρια διαβίωσης, συνεχίζονται οι περικοπές στις επιδοτήσεις, περικόπτονται κατά 60% οι συντάξεις όσων συνταξιούχων αγροτών εξακολουθούν να απασχολούνται, έχουμε διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη». Όλα αυτά και πολλά άλλα έρχονται σε μια περίοδο, που το εισόδημα της φτωχομεσαίας αγροτιάς συρρικνώνεται. Αιτία είναι η ΚΑΠ της ΕΕ που και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει με ευλάβεια και η οποία επιβάλλει χαμηλές τιμές παραγωγού, ώστε να αυγαταίνουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων.

Αυξάνει διαρκώς το κόστος παραγωγής με τις συνεχείς ανατιμήσεις στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Χιλιάδες παραγωγοί παραμένουν για μήνες απλήρωτοι. Αφήνει χωρίς αποζημιώσεις τους αγρότες, η παραγωγή των οποίων καταστρέφεται από αρρώστιες, αντίξοες καιρικές συνθήκες, πυρκαγιές κλπ. Στόχος τους είναι η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών, οδηγώντας τους μικρομεσαίους αγρότες είτε να γίνουν εργάτες γης είτε άνεργοι….

Εργάτη, εργάτρια, φτωχέ αγρότη, μικρέ επαγγελματία, νέε και νέα. Σε καλούμε να βαδίσουμε μαζί στους νέους συλλογικούς αγώνες, που η αξία τους γίνεται σήμερα μεγαλύτερη, στις συνθήκες που γεννάει η καπιταλιστική κρίση. Η δύναμή σου είναι εδώ, στον αγώνα με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην Κοινωνική Συμμαχία για Λαϊκή Εξουσία. Η απάντηση στη βαρβαρότητα που ζούμε και η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού, είναι η οικονομία στα πλαίσια της εργατικής εξουσίας. Ο δρόμος αυτός είναι και ρεαλιστικός και αναγκαίος, γιατί είναι ο μόνος δρόμος που συμφέρει τον λαό».

*Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για σήμερα Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει: Στην Κεντρική Σκηνή, στις 20.30 συζήτηση «Οι διεθνείς εξελίξεις, ο πόλεμος και το Μεταναστευτικό». Ομιλητής ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις 21.30 «Οι Αλύγιστες του Τρίκερι». Μουσικοθεατρική παράσταση, παραγωγή της ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και της ΟΠ της ΚΝΕ. Και στις 22.45 Λαϊκό γλέντι από συγκρότημα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στη Β’ Σκηνή, στις 22.15 Συναυλία με τους «Luminocity», «Kanimbua» και «Sober on Tuxedos».

Στο Φεστιβάλ λειτουργούν επίσης: Έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, Παιδότοπος με εργαστήρια και δραστηριότητες, Βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», Μαθητικό, Εργατικό Στέκι και Στέκι ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass