ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Εκδηλώσεις μνήμης για εκτελεσθέντες πατριώτες

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2017 22:15

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες πατριώτες στις 30 Μαρτίου 1943 από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής διοργάνωσε χθες ο Δήμος Φαρσάλων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Φαρσάλων και στα Δενδράκια Φαρσάλων.

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα οι εκδηλώσεις άρχισαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Φαρσάλων, με τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης υπέρ της αναπαύσεως των Πεσόντων, στις 30 Μαρτίου 1943, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια έγινε η τελετή των αποκαλυπτηρίων του αφιερωμένου στους πεσόντες μνημείου. Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο κ. Μιχ. Τολίκας από την νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος της κοινότητας Παχτούρι Τρικάλων, το Α.Τ. Φαρσάλων και ο εκπρόσωπος των κατοίκων του Σιδ. Σταθμού Φαρσάλων κ. Δημ. Αθανασίου, ο οποίος ήταν και ο δωρητής του μνημείου εις μνήμη του πατέρα του και των άλλων πεσόντων πατριωτών.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, ο εκπρόσωπος των κατοίκων του Παχτουρίου Τρικάλων κ. Κων/νος Βασιλάρας, ο κ. Δημ. Αθανασίου.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η κ. Βάια Παύλου πρόεδρος της Δ.Κ. Φαρσάλων, η οποία αναφέρθηκε στη Μάχη των Φαρσάλων στις 28 Μαρτίου 1943 και στα αντίποινα των Ιταλών μετά από δύο ημέρες (30 Μαρτίου 1943), οι οποίοι, αφού έκαψαν την πόλη, δολοφόνησαν 40 περίπου αμάχους εκ των οποίων 20 στον Σιδ. Σταθμό Φαρσάλων (οι 7 ήταν από την περιοχή Παχτουρίου Τρικάλων), 14 στο χωριό Δενδράκια και 6 στην πόλη των Φαρσάλων.

Ακολούθησε η εκδήλωση στο χωριό Δενδράκια Φαρσάλων, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Τιμόθεου και στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Κυριαζής αναφέρθηκε στα γεγονότα και στην εκτέλεση των 14 συγχωριανών του.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Αρη Καραχάλιο, τον αντιπρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Κων/νο Τύμπα, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Βαμβακούς κ. Κων/νο Ξυνογαλά και από εκπρόσωπο των κατοίκων του χωριού Δενδράκια.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, επίσημοι και πλήθος κόσμου από την περιοχή Φαρσάλων, καθώς και αρκετοί κάτοικοι από την περιοχή Παχτούρι Τρικάλων.

Ο κ. Δημ. Αθανασίου μετά τις εκδηλώσεις παρέθεσε γεύμα σε γνωστή ταβέρνα των Φαρσάλων.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass