Στον απόηχο των εγκαινίων στα Τέμπη

Δημοσίευση: 07 Απρ 2017 22:40

*Με μία ώρα καθυστέρηση (στις 2 μ.μ.) προσήλθε στον χώρο τελετής των εγκαινίων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ η ομιλία του διήρκησε 20 λεπτά περίπου. Τυχεροί οι διοργανωτές της εκδήλωσης, καθώς τα μαύρα απειλητικά σύννεφα που είχαν συγκεντρωθεί πάνω από τον ουρανό των Τεμπών έφεραν για λίγα λεπτά κάποια βροχούλα, αλλά γρήγορα ο ήλιος επανεμφανίστηκε, καθησυχάζοντάς τους αφού όλα είχαν στηθεί υπαιθρίως, υπό την προστασία τεντών.

*Ο Αλέξης Τσίπρας αφού έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων εισήλθε στη δεύτερη σήραγγα των Τεμπών όπου ξεναγήθηκε από τους ανθρώπους της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», δηλώνοντας «εντυπωσιασμένος από την ποιότητα του έργου και τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο».

*Όση ώρα ο κόσμος ανέμενε τον πρωθυπουργό, το πλήθος είχε την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδια που απέδωσε πολυπληθής ορχήστρα που βρισκόταν πάνω σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή ενώ με το πέρας της εκδήλωσης την τιμητική του είχε ο μπουφές με νηστίσιμα εδέσματα (φωτ).

*Πολλές φορές αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή για την ολοκλήρωση του έργου, της Ρουμάνας επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Κορίνα Κρετσού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε με έμφαση ότι «θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τον τόνο στο επίθετό της και να τη φωνάζουμε Κρέτσου (έτσι πάντως την αποκαλούν οι περισσότεροι) κάνοντάς την Ελληνίδα, αφού έχει αποδείξει ότι έχει την πατρίδα μας ως δεύτερη χώρα της».

* «Πού είσαι συ καλέ…» φώναξε στα ελληνικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όταν συνάντησε την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου, απόδειξη της οικειότητας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, μετά και τις πολλές επισκέψεις του Λαρισαίου στις Βρυξέλλες. Στο ίδιο κλίμα και η συζήτησή του με τον Μαργαρίτη Σχοινά, με τον οποίο γνωρίζεται από την εποχή της Θεσσαλονίκης (φωτ.).

*Θερμή χειραψία και ουσιαστική συζήτηση είχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη στην τελετή των εγκαινίων. Η γνωριμία τους κρατάει χρόνια, από τότε που ο πρώτος ήταν πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας και ο δεύτερος υπουργός Ανάπτυξης και συνεργάστηκαν αρκετά για θέματα καταναλωτών και δανειοληπτών (φωτ.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass