ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ σε περιοχές της Αγιάς

Δημοσίευση: 07 Απρ 2017 10:44

Όπως ενημερώνει το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε χθες τις πληγείσες από παγετό κοινότητες Αετολόφου, Ανάβρας, Αγιάς και Ποταμιάς, όπου κυρίως διαπιστώθηκε ζημιά (ήδη είναι εμφανής και θα γίνει ακόμα πιο ορατή τις επόμενες μέρες με την άνοδο της θερμοκρασίας) σε πυρηνόκαρπα και σε οπωροφόρα, αχλαδιές, σε μηλιές.

Η υπεύθυνη του Αυτοτελούς Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστίνα Γιαννουλέα τονίζει πως η εντοπισμένη ζημιά, σύμφωνα με την αυτοψία του κλιμακίου, βρίσκεται κυρίως στις παραποτάμιες περιοχές που δημιουργήθηκαν θύλακες παγετού με χαμηλές θερμοκρασίες. Ο Δήμος έχει προβεί σε αναγγελία ζημιάς από παγετό που αφορά σε δενδρώδεις καλλιέργειες (κερασιές κ.λ.π.), η οποία λήγει την Τρίτη 18 Απριλίου.

Πρέπει οι αγρότες, μετά από δικό τους έλεγχο τον οποίο θα κάνουν στα κτήματά τους, να δηλώσουν τη ζημιά στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Αγιάς. Απαραίτητα να έχουν μαζί τους το Α.Φ.Μ, τον αριθμό λογαριασμού της Τράπεζας Πειραιώς, τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας και τη δήλωση ΟΣΔΕ 2016. Πληροφορίες στο 24940-24513.

Στην αυτοψία μετείχαν η κ. Γιαννουλέα, ο αντιδήμαρχος Σμυρλής Βασίλης, ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου για θέματα αγροτικής ανάπτυξης και έρευνας Γκαλιάκης Δημήτρης, ο επόπτης νομού Λάρισας Σπυρόπουλος Σπύρος, ο προϊστάμενος του τμήματος εκτιμήσεων Καραμπάτσας Κωνσταντίνος και η επόπτης νομού Μαγνησίας Τάσιου Δήμητρα.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass