«ΔΩΤΙΟΝ ΠΕΔΙΟΝ» ΓΙΑ ΠΑΘΕ, ΒΑΣΕΙΣ ΕΚΑΒ

Μεγάλος χαμένος του νομού η Αγιά

Δημοσίευση: 11 Απρ 2017 13:50

Κατά του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα στρέφονται οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης δηλαδή «Δώτιον Πεδίον», οι οποίοι τον κατηγορούν πως σε μια σειρά ζωτικών και ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων για την περιοχή δείχνει αδύναμος ή απρόθυμος να τα αντιμετωπίσει προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.

Με επιστολή τους στην «Ε» αναφέρονται στη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης των ταξιδιωτών από τις νέες σήραγγες Τεμπών προς τα παράλια του Δήμου, στη δημιουργία υποσταθμού του ΕΚΑΒ στην Αγιά και σε πυροσβεστικό όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς που εδόθη, όπως υποστηρίζουν, στον Δήμο Τεμπών.

Επισημαίνονται, λοιπόν, μεταξύ άλλων στην επιστολή:

«1. Νέες σήραγγες Τεμπών: Ένα έργο τεράστιας σημασίας για τον τόπο. Η χιλιομετρική απόσταση όπως κι ο χρόνος μετάβασης από τη Λάρισα στον Πλαταμώνα μειώθηκε με ελάχιστη αύξηση του κόστους των διοδίων, το οποίο και εξισορροπείται από την ποιότητα του δρόμου και την ασφάλεια που προσφέρει. Για τα παράλια του νομού, όμως, συμβαίνει το παράδοξο να δυσχεραίνεται η πρόσβαση, αντί να βελτιώνεται. Το έργο, όπως τελικά παραδόθηκε, έχει ημικόμβο στον Πυργετό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο ταξιδιώτης, που κινείται από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, να πρέπει να βγει στο ύψος του Πλαταμώνα ή του Μακρυχωρίου κι από εκεί να γυρίσει πίσω. Επιπρόσθετα, ο ταξιδιώτης, που κινείται προς Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να βγει στο ύψος του Πυργετού και μετά να γυρίσει πίσω. Ένας λαβύρινθος δηλαδή, που, σε συνδυασμό με την ελλιπέστατη σήμανση όσον αφορά στα παράλια, αποτρέπει παρά διευκολύνει την πρόσβαση. Επίσης, θα υπάρχουν και διόδια στην «παράπλευρη» οδό (παλιά εθνική) ατελώς, όπως είπε ο πρωθυπουργός για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμένων και των Τεμπών αλλά, όπως μετά μάθαμε, το ατελώς θα είναι μόνο για τρία χρόνια, οπότε τα διόδια του Πυργετού θα μεταφερθούν μέσα στην κοιλάδα. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο νομός μας, που πλήρωσε για το έργο τα περισσότερα χρήματα μέσω των διοδίων (Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού, δηλαδή τρεις σταθμοί διοδίων μέσα στον ίδιο νομό) δεν κατάφερε να έχει μια «καθαρή» έξοδο προς τα παράλιά του, σε αντίθεση με την Πιερία ή τον Βόλο για παράδειγμα. Η ανάπτυξη της περιοχής, πλέον, εξαρτάται από έναν παλιό και κατεστραμμένο σε μεγάλο μέρος εξαιτίας του φετινού χειμώνα οδικό άξονα.

2. Υποσταθμοί του ΕΚΑΒ οργανώθηκαν σε Φάρσαλα, Ελασσόνα και Τύρναβο. Μπορεί ακόμη να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία τους, όμως έγιναν. Στην Αγιά οι υποσχέσεις έχουν ξεχαστεί εντελώς. Θυμίζουμε ότι υπήρχε μια συμφωνία με την 5η ΥΠΕ να δημιουργηθεί ο σταθμός ΕΚΑΒ στην Αγιά, με αντάλλαγμα να πάρει η ΥΠΕ το ασθενοφόρο της Αγιάς. Κι έρχεται καλοκαίρι και ο κ. Αντωνίου, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της Ελευθερίας, δεν περιλαμβάνει στον προγραμματισμό του σταθμό του ΕΚΑΒ στην Αγιά…

3. Το νέο πυροσβεστικό όχημα που παρέλαβε το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Αγιάς, δεν προλάβαμε να το χαρούμε γιατί μας το πήρανε σε γειτονικό Δήμο.

Για όλα αυτά και για το γεγονός ότι η περιοχή μας για ακόμη μια φορά αδικείται, θερμά συγχαρητήρια στον δήμαρχό μας που έχει όλες τις διασυνδέσεις με την ανώτερη εξουσία, όπως κι ο ίδιος πιστεύει και με κάθε ευκαιρία θέλει να επιδεικνύει, όμως τις σχέσεις αυτές μόνο για τον τόπο μας δεν τις εκμεταλλεύεται. Μήπως το κάνει για ίδιον όφελος και μόνο;».

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass