Ο ΑΝΤ. ΤΟΥΤΟΥΖΗΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 91 ΕΤΩΝ

Πέθανε ο επιχειρηματίας και πρώην κοινοτάρχης Αγιάς

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2017 16:44

Πέθανε χθες αργά το βράδυ σε ηλικία 91 ετών ο Αντώνης Τουτούζης, ο οποίος διατέλεσε κοινοτάρχης Αγιάς την περίοδο 1975 – 1978.

Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοπόρος επιχειρηματίας της περιοχής, αφού μαζί με τον εν ζωή και σήμερα αδελφό του Γραμμένο δημιούργησαν τη δεκαετία του 1950 την πρώτη ψυκτική μονάδα στην Αγιά, η οποία ήταν επαρκής για το σύνολο των τότε γαλακτοκομικών της προϊόντων. Συνέχισαν τη λειτουργία της πρώτης πετρελαιομηχανής που οι γονείς τους είχαν εγκαταστήσει στην Αγιά από τις αρχές του 20ού αιώνα και έδινε ρεύμα τη νύχτα στην Αγιά, ενώ τη μέρα βοηθούσε την κίνηση ιδιόκτητου αλευρόμυλου, ως το 1960 που η ΔΕΗ ανέλαβε την ηλεκτροδότηση της κωμόπολης. Λειτούργησαν επίσης εκείνη την εποχή παγοποιείο που είχε τη δυνατότητα να παράγει 200 κολόνες το 24ωρο, με τον περισσότερο πάγο να διοχετεύεται προς τον Αγιόκαμπο για τη συντήρηση των ψαριών, ενώ έδωσαν πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής με τη δημιουργία μιας πολύ μεγάλης και σύγχρονης για τα τότε δεδομένα κινηματογραφικής αίθουσας.

Ο Αντώνης Τουτούζης θα κηδευτεί σήμερα στην Αγιά και η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass