ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Πήρε στο σπίτι του βλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

* Επιχείρηση εξουδετέρωσης από το Στρατό

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2017 23:00

Δύο αντιαεροπορικά βλήματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκαν χθες σε δασική περιοχή μεταξύ Αγιάς και Μεγαλοβρύσου και εξουδετερώθηκαν από πυροτεχνουργό του στρατού.

Τα δύο -εξαιρετικά επικίνδυνα βλήματα, σε περίπτωση έκρηξής τους- βρήκε τυχαία σε περίπατό του ο Μεταξοχωρίτης, 33χρονος, Ηλίας Κουεντίν Τσότσας, ο οποίος, όπως δήλωσε στην «Ε», ενημέρωσε τις αρχές για το σημείο.

 Όλα ξεκινούν τη στιγμή που ο 33χρονος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», πηγαίνει για τον πρωινό του περίπατο στην περιοχή «Πράσινη Παράγκα» του Κισσάβου. Εκεί βλέπει τα δύο βλήματα και τα μεταφέρει στο σπίτι του που βρίσκεται στο Μεταξοχώρι. Στη συνέχεια όμως καταλαβαίνει προφανώς πως είναι επικίνδυνα και παίρνει την απόφαση πως πρέπει να εξουδετερωθούν. Τα ξαναπαίρνει τα βλήματα και τα πηγαίνει στο 3ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Αγιάς – Μεγαλόβρυσου γιατί, όπως τόνισε στις αρμόδιες αρχές εκ των υστέρων, ήθελε να είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή. Παίρνει τηλέφωνο στην αρμόδια στρατιωτική υπηρεσία και αμέσως αρχίζει η κινητοποίηση.

Η κινητοποίηση του στρατού ήταν άμεση και στον χώρο, περί τις 4:30 το απόγευμα, έσπευσαν άνδρες πρώτα του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς κι εν συνεχεία, του τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, του στρατού, αλλά και ασθε-νοφόρο για κάθε άσχημο ενδεχόμενο.

Τα δύο βλήματα μεταφέρονται αργά χθες το απόγευμα σε μια ερημική τοποθεσία της περιοχής του Ελευθερίου και εκεί με πυροτεχνουργούς εξουδετερώθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό έρχεται μία μέρα μετά τον εντοπισμό χειροβομβίδας, επίσης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, στον βυθό της παραλίας της Βελίκας από λουόμενο.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass