ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

Στον «Ηρακλή 2017» η 8η ΕΜΑΚ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2017 16:45

Με την κωδική ονομασία «Ηρακλής 2017» πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου η ετήσια περιοδική άσκηση από τους άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας. Η άσκηση έλαβε χώρα στο Πήλιο και στη θέση Φακίστρα του Δήμου Ζαγοράς.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίησή της έγινε σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτή Διασώσεων σε φαράγγια και υπεύθυνο της εταιρίας «Hellas canyoning» Γιώργο Ανδρέου. Περιλάμβανε προσέγγιση, εντοπισμό και διάσωση σε φορείο τραυματισμένου ανθρώπου από δύσβατο σημείο του φαραγγιού.

Σύμφωνα με τους άνδρες της ΕΜΑΚ «επιλέχθηκε η συγκεκριμένη άσκηση διότι στην περιοχή της Θεσσαλίας υπάρχουν πολλά προσβάσιμα από τους πολίτες, φαράγγια. Η αυξημένη ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες επισκεψιμότητα αυξάνει και τις πιθανότητες εγκλωβισμού, τραυματισμού και άλλων ατυχημάτων. Η 8η ΕΜΑΚ με συνεχείς εκπαιδεύσεις και τεχνικές ασκήσεις προσπαθεί να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη για τη γρήγορη και επιτυχή αντιμετώπισή τους».

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος, σε τέτοιου είδους πεδίο, γίνεται για πρώτη φορά πανελλαδικά. Κύριο μέλημα της άσκησης ήταν ο εντοπισμός των τεχνικών δυσκολιών που προκύπτουν σε τέτοιες επιχειρήσεις, η καταγραφή του χρόνου ολοκλήρωσης καθώς επίσης και η ανάδειξη τυχόν προβλημάτων που απαιτούν επιπλέον εκπαίδευση ή εξάσκηση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης ο εκπαιδευτής Γιώργος Ανδρέου συμμετείχε ενεργά ως παρατηρητής - αξιολογητής (μιας και η συμμετοχή άλλου αξιολογητή εντός του πεδίου ήταν αδύνατη λόγω τοποθεσίας και έλλειψης προσβασιμότητας).

Καταγράφηκαν τεχνικές δυσκολίες και εντοπίστηκαν προβλήματα που προκύπτουν πάντα σε τέτοιες επιχειρήσεις τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο εκπαίδευσης της Ο.Ο.Ε.Δ. προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα σε αντίστοιχα πραγματικά συμβάντα. Σε δηλώσεις του ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας υποστήριξε ότι «πραγματοποιείται για πρώτη φορά από επίσημο φορέα της χώρας μας τέτοια άσκηση με αυξημένο βαθμό δυσκολίας και έκτασης, σε πραγματικό πεδίο με πραγματικούς χρόνους. Ξεκινάμε να διερευνήσουμε ένα φαράγγι πολυσύχναστο, με αυξημένες πιθανότητες ατυχήματος, λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας. Έχει μεγάλη σημασία να διεξάγονται τέτοιες ασκήσεις σε πραγματικά πεδία, για το καλό της ασφάλειας των πολιτών».

Στην άσκηση συμμετείχε όλη η Ο.Ο.Ε.Δ. με ειδίκευση σε διάσχιση φαραγγιών της 8ης ΕΜΑΚ, η Π.Υ. Βόλου, με επικεφαλής τον διοικητή Πύραρχο Μπάμπη Πόζογλου, ενώ παρευρέθηκαν ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ζαγοράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass