ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Τιμάται ο ήρωας - πιλότος που "έπεσε" στον Σταυρό Φαρσάλων

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2018 22:07

Εκδηλώσεις για να τιμηθεί ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει τον Σταυρό Φαρσάλων το 1976, θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018.

Μετά τη θεία λειτουργία και το μνημόσυνο που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στον Σταυρό Φαρσάλων, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Τιμόθεου, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της θυσίας του 26χρονου υποσμηναγού Νικόλαου Θεοδώρου, όπου θα τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα με το όνομά του, με έξοδα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, που με ομόφωνη απόφαση έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Κων/νου Τύμπα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ

Το αεροπορικό δυστύχημα έγινε στις 8 Ιανουαρίου 1976, όταν δύο αεροσκάφη της 344 Μοίρας Δίωξης Βομβαρδισμού από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, συγκρούστηκαν στην περιοχή Χαλκιάδων στα Φάρσαλα. Το ένα συνετρίβη μεταξύ Ορφανών και Λεύκης και το δεύτερο έξω από τον Σταυρό Φαρσάλων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο πιλότοι.

Ο υποσμηναγός Νικόλαος Θεοδώρου του Αριστείδου από τα Βάγια Βοιωτίας προτίμησε να θυσιαστεί και να μην εγκαταλείψει το αεροπλάνο το οποίο θα έπεφτε μέσα στον Σταυρό Φαρσάλων. Το οδήγησε έξω από το χωριό, όπου και συνετρίβη ενώ εκείνος βρήκε τραγικό θάνατο.

Στο σημείο της συντριβής είχε στηθεί από την οικογένειά του και την κοινότητα Σταυρού στο παρελθόν ένα εικονοστάσι, το οποίο καταστράφηκε μετά από εργασίες για τη διαπλάτυνση του οδοστρώματος.

Ετσι, μετά από 41 χρόνια, μετά από πρόταση του κ. Κων/νου Τύμπα, που κατάγεται από τον Σταυρό Φαρσάλων, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα με τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα που θα θυμίζει τη θυσία του ηρωικού πιλότου.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν ο μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, επίσημοι, κάτοικοι του χωριού, και η οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass