ΕΥΦΥΗΣ «ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ» ΜΕ ΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

«Eστρωνε» πίσσα σε συμφέρουσες τιμές

* Όταν έκλεινε τη συμφωνία, εμφανίζονταν φορτηγό αυτοκίνητο, μηχανήματα έργων αλλά και εργάτες που έπιαναν δουλειά ενώ εξαφανίζονταν όταν εισέπρατταν την προκαταβολή * Μόνο από τρεις Λαρισαίους αποκόμισε 12.000 ευρώ σε δύο ημέρες

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2018 15:05

Είναι πρωτόγνωρη στα τοπικά χρονικά αλλά και σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα ευφυής, η επινόηση που εμπνεύσθηκαν επιτήδειοι προκειμένου να εξαπατήσουν επαγγελματίες.

Είναι τουλάχιστον δύο οι απατεώνες που συστήνονταν ως εργολάβοι μηχανικοί κατασκευαστικής εταιρίας που εμφανίζονταν με μηχανήματα αλλά και… εργάτες προτείνοντας ασφαλτόστρωση σε αυλές επιχειρήσεων με πίσσα σε συμφέρουσες τιμές.  Με το πρόσχημα ότι τους περίσσεψε υλικό επίστρωσης (πίσσα) από άλλο έργο και με δέλεαρ τη συμφέρουσα τιμή, έπεισαν τρεις τουλάχιστον Λαρισαίους, ότι θα ασφαλτοστρώσουν τον αύλειο χώρο της επιχείρησής τους. Η απάτη ήταν τόσο καλά μεθοδευμένη που, μόλις συμφωνούσαν τα υποψήφια θύματα, ο εργολάβος επέστρεφε με φορτηγό, με μικρότερα μηχανήματα έργων αλλά και αρκετούς εργαζόμενους που έπιαναν δουλειά. Οι απατεώνες ήξεραν τους κανόνες της αγοράς, ήταν διαβασμένοι για τις τιμές κάνοντας καλές προσφορές ενώ μεγαλύτερη περιέργεια προκαλεί το γεγονός πώς διέθεταν τον εξοπλισμό για την εκτέλεση του έργου αλλά και πώς έπεισαν τους εργάτες να συμμετάσχουν στο κόλπο. Αν βέβαια οι εργαζόμενοι ήξεραν ότι συμμετείχαν σε απάτη ή αν όντως αποτελούσαν συνεργείο εργολάβου. Συμφέρουσα τελικά δεν αποδείχτηκε η τιμή της πίσσας αλλά η απάτη για τους επιτήδειους αφού ασφαλτοστρώνοντας ελάχιστα τετραγωνικά και αφού είχαν εισπράξει προκαταβολή, έφευγαν με το πρόσχημα ότι τους τελείωσε η πίσσα και πως θα… επιστρέψουν. Έχοντας εισπράξει, μόνο από τους τρεις Λαρισαίους, περίπου 12.000 ευρώ σε δύο ημέρες. Από τις αποδείξεις που κατέσχεσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση προκύπτει πως η υποτιθέμενη τεχνική εταιρία έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη. Έτσι αναζητούνται ένας 29χρονος Θεσσαλονικιός αλλά και ένας 40χρονος Ιρλανδός που εμφανίζονται ως υπεύθυνοι της τεχνικής εταιρίας από Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», αντίστοιχα φαινόμενα απάτης έχουν καταγραφεί στα Τρίκαλα αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. να προσλαμβάνει πανελλαδικό χαρακτήρα.
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, πήγε σε επιχείρηση, στον δρόμο Λάρισας – Φαλάνης και συστήθηκε ως εργολάβος μηχανικός, κατασκευαστικής εταιρίας από Θεσσαλονίκη. Λέγοντας ότι, από άλλο έργο ασφαλτόστρωσης του απέμεινε υλικό επίστρωσης, πρότεινε να ασφαλτοστρώσει την αυλή της εταιρίας. Ο αύλειος χώρος ήταν περίπου 600 τετραγωνικά και με κόστος 5 ευρώ το τετραγωνικό που πρότεινε, η τιμή κρίθηκε συμφέρουσα σε σχέση με την επικρατούσα τιμή της αγοράς. Όταν έγινε η συμφωνία και για να μην γίνει αντιληπτή η απάτη έως ότου εισπράξει την προκαταβολή, ο απατεώνας εργολάβος ξαναπήγε στην επιχείρηση με ένα φορτηγό αυτοκίνητο – έμφορτο με δύο μικρών διαστάσεων μηχανήματα έργων. Αλλά και με συνεργείο αποτελούμενο από 9 εργάτες!
Οι οποίοι έπιασαν δουλειά. Όταν όμως κάλυψαν με πίσσα τα πρώτα 200 τετραγωνικά μέτρα της αυλής της λαρισαϊκής επιχείρησης, αποχώρησαν ισχυριζόμενοι ότι τους τελείωσε η πίσσα. Νωρίτερα βεβαίως, στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι απατεώνες είχαν εισπράξει 8.000 ευρώ μέσω τραπεζικού λογαριασμού.  Ούτε και ξαναφάνηκαν φυσικά όπως δεν απαντούσαν επίσης στο κινητό τηλέφωνο, με τον οποίο επικοινωνούσαν το προηγούμενο διάστημα. Άλλος άνδρας αλλά με την ίδια μεθοδολογία, εξαπάτησε την περασμένη Πέμπτη το πρωί δεύτερο Λαρισαίο που διατηρεί επιχείρηση στον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο ίδιος απατεώνας εξαπάτησε τρίτο Λαρισαίο με επιχείρηση στον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας. Αποσπώντας επίσης χρηματικά ποσά που συνολικά και στις τρεις περιπτώσεις της Λάρισας ανέρχονται στις 11.972 ευρώ.  Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που σχημάτισε ήδη δικογραφία, για το αδίκημα της απάτης, σε βάρος του 29χρονου Θεσσαλονικιού, του 40χρονου Ιρλανδού αλλά και των συνεργών τους που προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι.  Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ανάλογα κρούσματα απάτης καταγράφηκαν στα Τρίκαλα όπως και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass