ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ «ΚΟΥΡΕΥΕ» ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ

«Πληρώθηκα για τις νομικές υπηρεσίες μου...»

* Σε μια πολύωρη κατάθεση που ξεκίνησε από τον Ντράγκι και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κατέληξε σε υπόθεση στη Λάρισα με μια… γαλατόπιτα!

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2018 23:20

Με «καθαρή συνείδηση» αλλά και διάθεση για πολυδιάστατες αναλύσεις, επί παντός επιστητού, εμφανίστηκε στο εδώλιο χθες ο Λαρισαίος δικηγόρος που κατηγορείται για θέματα που σχετίζονται με υπερχρεωμένα νοικοκυριά και δανειολήπτες.


Η πολύωρη απολογία του, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων ξεκίνησε με τοποθετήσεις γύρω από τη στάση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι αλλά έφτασε ακόμα και σε ζητήματα… γαλατόπιτας στη Λάρισα.
Ο δικηγόρος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, απιστία δικηγόρου, υπεξαίρεση και υπεξαγωγή εγγράφων, όμως ζήτησε την απαλλαγή του, καθώς όπως τόνισε μεταξύ άλλων απλώς «έκανα τη δουλειά του και αμειβόμουν γι’ αυτήν».
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα κατηγορείται πως σε πολλές περιπτώσεις εξαπάτησε πολίτες από διάφορα σημεία της Ελλάδας προκαλώντας τους ζημιά δεκάδων χιλιάδων ευρώ με τον ίδιο να έχει αντίστοιχο οικονομικό όφελος.
«Ζητούσα τα νόμιμα λεφτά μου» αντέκρουσε «για να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Μπορείτε αν θέλετε να ανοίξετε τους λογαριασμούς μου. Δεν είμαι απατεώνας» και ανέλυσε τη στάση του Μάριο Ντράγκι αλλά και τον νόμο «Κατσέλη».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δικηγόρος, πλησίαζε πολίτες και τους διαβεβαίωνε πως έχει τη δυνατότητα να επιτύχει με δικαστικές και εξώδικες ενέργειες την υπαγωγή τους στον νόμο «Κατσέλη». Παράλληλα τους υποσχόταν την περικοπή υψηλού ποσοστού των οφειλών τους από δάνεια προς διάφορες τράπεζες. Ωστόσο τους έλεγε πως απαιτείται η προκαταβολή ενός χρηματικού ποσού το οποίο διαφοροποιούνταν από περίπτωση σε περίπτωση. Από άλλον ζητούσε 3.000 ευρώ, από άλλον 4.000 ευρώ, από τον τρίτο 7.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα ζητούσε για τη σύνταξη εξωδίκων οχλήσεων προς πιστώτριες τράπεζες, συμπλήρωση και κατάθεση αιτήσεων στο Δικαστήριο, επιδόσεις και παράσταση στο δικαστήριο.
«Εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου» τόνισε και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει κάποιο όριο στην αμοιβή του δικηγόρου και δεν το ξέρω;» για να συνεχίσει: «Ο δικηγόρος είναι επαγγελματίας. Έπρεπε να πληρωθώ. Δεν πήρα όμως αυτές τις αμοιβές που λένε. Όταν είσαι υπερχρεωμένος, δεν μπορείς να δίνεις τέτοια ποσά. Δεν εξαπάτησα ποτέ κανέναν. Δεν πήρα τίποτα παραπάνω χωρίς να δουλέψω».
Εν τέλει ο δικηγόρος στάθηκε σε κάθε περίπτωση -για την οποία κατηγορείται- ξεχωριστά ενώ δεν δίστασε να μιλήσει ακόμα και για περιστατικά όπου μια… γαλατόπιτα στάθηκε αφορμή να αρχίσει η φθορά της σχέσης με έναν εκ των εμπλεκομένων της υπόθεσης.
Συγκατηγορούμενός του είναι ένας ακόμα Λαρισαίος που αντιμετωπίζει 4 αδικήματα (άμεση συνέργεια σε απάτη, σε υπεξαίρεση, σε υπεξαγωγή εγγράφων αλλά και αντιποίηση δικηγορίας). Εκείνος σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα εμφανιζόταν ως στενός συνεργάτης του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου αλλά και ως υπεύθυνος Συλλόγου που σχετίζεται με τα δάνεια στη Λάρισα. Μάλιστα εμφανιζόταν πως είχε ειδικές νομικές γνώσεις και εμπειρία, και πως μπορούσε να παρέχει νομικές υπηρεσίες ειδικά σε θέματα υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Έπαιρνε τα χρήματα για λογαριασμό του δικηγόρου και, όπως κατηγορείται, έγραφε το ποσό που έπαιρνε σε μια διαφημιστική κάρτα του δικηγορικού γραφείου και έβαζε απλά μια μονογραφή, αποκρύπτοντας επιμελώς ότι δεν είναι δικηγόρος αλλά απλά συνταξιούχος.
Το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχίσει σε λίγες ημέρες.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass