«Ακριβότερο το νερό σε 4 κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ»

Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΕ 2 ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 22:19

«Ακριβότερο, απ’ ό,τι προέβλεπε η πρώτη συμφωνία μεταξύ ΔΕΥΑΛ και ΔΕΥΑΚ, το 2013, θα πληρώνουν το 2019 το νερό ύδρευσης οι καταναλωτές του Ομορφοχωρίου, της Νίκαιας, των Νέων Καρυών και του Μελισσοχωρίου, του Δήμου Κιλελέρ, που χρεώνονται επί πέντε χρόνια την αποπληρωμή του χρέους της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΥΑΛ» υποστηρίζει στην «Ε» ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, αναφερόμενος στη νέα συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών για την εξόφληση του χρέους, μέχρι τέλος του 2018.

«Η πρώτη συμφωνία ΔΕΥΑΛ –ΔΕΥΑΚ προέβλεπε μείωση της τιμής του νερού κατά 20% μετά την αποπληρωμή του χρέους (5ετία) στις τέσσερις κοινότητες και όχι 12%, όπως κατέληξε να συμφωνήσει προχθές η ΔΕΥΑΚ, εις βάρος των καταναλωτών» ισχυρίζεται ο ίδιος και αναφέρει αναλυτικά: «Οι καταναλωτές των κοινοτήτων Ομορφοχωρίου, Νίκαιας, Νέων Καρυών και Μελισσοχωρίου, του τότε Δήμου Πλατυκάμπου, όπου είχε προκύψει και το πρόβλημα στη διαχείριση της υδροδότησης, επιβαρύνθηκαν το χρέος πληρώνοντας στους λογαριασμούς τους 1 ευρώ το κυβικό, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους που μετακύλησε σε αυτούς. Δηλαδή πλήρωναν 0,80 ευρώ το κυβικό πραγματική τιμή κόστους νερού, συν 20 λεπτά για την αποπληρωμή του χρέους.

Άρα, μετά την εξόφλησή του, το 2019 θα πρέπει να επανέλθει η αρχική τιμή κόστους του νερού στα 0,80 λεπτά το κυβικό (χωρίς την επιβάρυνση των 20 λεπτών) και όχι 0,88 ευρώ το κυβικό, όπως προβλέπει πλέον η νέα συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο δήμαρχοι Λαρισαίων και Κιλελέρ και πρόεδροι των ΔΕΥΑΛ και ΔΕΥΑΚ, αντίστοιχα.

Όπως γίνεται κατανοητό, οι καταναλωτές θα πληρώσουν τελικά ακριβότερα το νερό από το 2019, και όχι φθηνότερα, όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος Κιλελέρ».

Σύμφωνα με τον κ. Κομήτσα «το χρέος προέκυψε από τη διαχείριση της ύδρευσης στον Δήμο Πλατυκάμπου, στις παραπάνω τέσσερις κοινότητες, που υδρεύονται ακόμη από το δίκτυο της ΔΕΥΑΛ λόγω του ελαττωματικού δικτύου και των ανεξέλεγκτων διαρροών».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass