Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2019 15:21

Η Ραψάνη τιμά τον Αγιο Γεώργιο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης εορτάζουν και φέτος τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 στη Ραψάνη. Παράλληλα εορτάζεται και η μάχη του Προφήτη Ηλία κατά την επανάσταση του 1878, που έγινε την ίδια μέρα.

Το πρόγραμμα του εορτασμού:

-Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και ώρα 5 μ.μ.: Λιτανευτική κάθοδος των ιερών λειψάνων και εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ραψάνης. προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου.

-Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 και ώρα 8:00 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία η  Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ραψάνης.

11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία της Ραψάνης για τα θύματα της Ραψάνης στην επανάσταση του Ολύμπου του 1878.

 

 

Παράκληση στον Αγιο Χαράλαμπο

Κάθε Πέμπτη στις 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης τελείται η παράκληση του εν αγίοις πατρός υμών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Κατά τη διάρκεια της ιεράς παρακλήσεως τίθεται προς προσκύνηση μικρό τεμάχιο του ιερού του λειψάνου.

Ομιλία στη συνέλευση της «Πορείας Αγάπης»

Με ομιλία για την Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Αφρική, με προβολή βίντεο και φωτογραφιών από τον Ιεραπόστολο, Αγιορείτη Ιερομόναχο, π. Δαμασκηνό θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. η γενική συνέλευση της «Πορείας Αγάπης» στο «Χατζηγιάνννειο».

Συνάντηση στη Σχολή Γονέων

 «Έρχεται Μεγάλη Τεσσαρακοστή» είναι το θέμα της ομιλίας του π. Ραφαήλ στην επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων του Αγίου Αχιλλίου «Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς». Τι είναι η περίοδος της Μ. Τεσσαρακοστής; Ποιο το βαθύτερο νόημά της; Ποια μηνύματα μας δίνει; Πώς ετοιμάζεται η χριστιανική οικογένεια να διανύσει αυτό «το στάδιο των αρετών» που ανοίγεται μπροστά μας προκειμένου να φτάσει στην Ανάσταση; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αχιλλίου.

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Πάμφιλο Κοιλιά, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, με θέμα: Ένας θνητός αθάνατος.

Ομιλία στον Σύλλογο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» οργανώνει εκδήλωση σήμερα Πέμπτη και ώρα 6 μ.μ. σε αίθουσα του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια» (οδός Δαόχου 36 στη Νεάπολη, πίσω από το νέο Αστυνομικό Μέγαρο) με ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Παπα Φώτης, ο δια Χριστόν σαλός, ο περιφρονημένος για την αγάπη του Χριστού».

Ψυχοσάββατο στον Αγιο Αχίλλιο

Στις 2 Μαρτίου είναι το Σάββατο των Απόκρεω, που η Εκκλησία μας έχει ορίσει να είναι Ψυχοσάββατο, δηλαδή ημέρα μνήμης όλων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων.

Στον Άγιο Αχίλλιο θα τελεστούν: Αύριο Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, Εσπερινός, όπου θα ψαλεί ο κανόνας υπέρ των κεκοιμημένων και στο τέλος το Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως αυτών. Το Σάββατο 2 Μαρτίου, το πρωί 7.30 – 9.30, Όρθρος και Θεία Λειτουργία, οπότε στο τέλος θα ψαλεί το Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αδερφών.

Ομιλία στον Σύλλογο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» οργανώνει εκδήλωση σήμερα και ώρα 6 μ.μ. σε αίθουσα του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια» (οδός Δαόχου 36 στη Νεάπολη, πίσω από το νέο Αστυνομικό Μέγαρο) με ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Παπα Φώτης, ο διά Χριστόν σαλός, ο περιφρονημένος για την αγάπη του Χριστού».

Ομιλία στους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες

Κάθε Πέμπτη, στις 5 - 6.30 μ.μ. πραγματοποιείται στον Ι.Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης η παράκληση στους Αγίους και Εσπερινό Κήρυγμα από τον π.Ραφαήλ με θέμα "Διάλογοι Σωτηρίας". Οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να προσκυνούν τμήμα της τιμίας κάρας του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass