Η συνοικία του Ιπποκράτη αποκτά πλατεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2019 22:15

«Η συνοικία του Ιπποκράτη που εδώ και 30 χρόνια δεν έχει πλατεία, τώρα θα αποκτήσει, με πρότασή μας στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση.

Σε αυτή τη συνοικία κάνουμε παρεμβάσεις που δεν κάνουμε σε άλλες περιοχές» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης απαντώντας στο αίτημα αντιπροσωπείας κατοίκων της συνοικίας, που παρευρέθηκε χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Πολυμελής αντιπροσωπεία κατοίκων παρευρέθηκε στη συνεδρίαση με τον εκπρόσωπό τους κ. Γ. Καρπέτα να αναγιγνώσκει στο σώμα, το ψήφισμα έξι συλλόγων της συνοικίας Ιπποκράτη, μετά και την ενημερωτική συνάντηση των υποψήφιων δημάρχων στη συνοικία με θέμα την κατασκευή πλατείας, πολιτιστικού κέντρου και παιδικής χαράς.

 Για να σημειώσει μεταξύ άλλων ότι, η συνοικία του Ιπποκράτη, «δυστυχώς εν έτει 2019, δεν διαθέτει μία πλατεία και οι κάτοικοι έχουν ως μόνο κοινό τόπο συνάντησης και πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων το Κηποθέατρο Αλκαζάρ, το οποίο δεν μπορεί να αποτελεί λύση καθώς καθίσταται επικίνδυνο να προσεγγιστεί ιδιαίτερα από ηλικιωμένους και μικρά παιδιά καθώς πρέπει να διασχίσουν τη λεωφόρο Κοζάνης που αποτελεί δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και υψηλών ταχυτήτων.

Από το 1980 οι κάτοικοι της συνοικίας έχουν κάνει πολλές προσπάθειες προκειμένου να τελειώσει το θέμα της οριστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων ώστε να αξιοποιηθούν από τον Δήμο αλλά δυστυχώς δεν έγινε απολύτως τίποτα παρά τις υποσχέσεις των διάφορων δημοτικών αρχών». Με τον εκπρόσωπο της συνοικίας να υπενθυμίζει πως και ο κ. Καλογιάννης έχει δεσμευθεί για την κατασκευή δύο πλατειών στη συνοικία.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης «στη συνοικία του Ιπποκράτη αλλάζουμε το δίκτυο ύδρευσης και ασφαλτοστρώνουμε τους δρόμους, συνοικία στην οποία για δεκαετίες δεν είχαν γίνει έργα συντήρησης της οδοποιίας. Για την πλατεία θα αποκτήσουμε έκταση 5 στρεμμάτων με 1 εκατ. ευρώ, πρόταση που καταθέτουμε στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση και θα γίνει και δεύτερη πλατεία» τόνισε ο δήμαρχος σημειώνοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων με προσύμφωνα ιδιοκτητών αλλά και την εξεύρεση λύσης για την κάλυψη της δαπάνης έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι παρόδιοι από την κατασκευή της πλατείας. Με τον κ. Καρπέτα, μετά τις διευκρινίσεις του δημάρχου, να σημειώνει το αίτημα για πλατεία, πολιτιστικό κέντρο και παιδική χαρά.

ΜΠΑΡΕΣ

Νωρίτερα η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφια δήμαρχος, Ρένα Καραλαριώτου μεταφέροντας προβληματισμό κατοίκων του κέντρου με αφορμή και τις μπάρες, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το εάν ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν το δικαίωμα να εισέρχονται στους πεζοδρόμους όπου βρίσκονται και τα σπίτια τους, παρότι δεν διαθέτουν χώρο στάθμευσης. Με τον κ. Καλογιάννη να διευκρινίζει ότι το έργο αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παράνομης στάθμευσης και πως δεν υπάρχει τέτοια απόφαση να μην επιτρέπει τη διέλευση στους μόνιμους κατοίκους.

Η κ. Καραλαριώτου με αφορμή επίσκεψή της στο Αμαξοστάσιο κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το εάν λειτουργεί μη νόμιμα βάρδια εργαζομένων στην αποκομιδή απορριμμάτων, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αλ. Μπατζανούλη να αντιτείνει ότι «οι βάρδιες λειτουργούν νόμιμα και με εγκεκριμένες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

Η κ. Καραλαριώτου ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για το θέμα της ιδιωτικής επιχείρησης χώρου στάθμευσης που λειτουργεί στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου με τον κ. Καλογιάννη να τονίζει πως το θέμα εξετάζεται.

Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης, Χρ. Αγορίτσας ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της μεταστέγασης του 4ου ΕΠΑΛ στην πρώην Ακαδημία, με τον αντιδήμαρχο Έργων Γ. Σούλτη να σημειώνει οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και πως η μελέτη του έργου θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου η τροποποίηση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, Δήμου και Νομικών Προσώπων, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς καταψήφισε η παράταξη του υποψήφιου δημάρχου, Π. Κρίκη, ενώ λευκό ψήφισε η παράταξη της κ. Καραλαριώτου.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass