Ενώνουμε τη Λάρισα για να την αλλάξουμε!

ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝ. ΓΟΥΛΑΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΑΦΗ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ * ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Β’ ΓΥΡΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2019 22:30

Την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης του Δήμου Λαρισαίων τόσο ως προς τους στόχους όσο και ως προς την οργάνωση και λειτουργία του πρότεινε χθες το απόγευμα στους Λαρισαίους ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Γούλας, σε μια εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, που ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών καθώς αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του πρώην πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας για το νέο του εγχείρημα.

Εκτός της παρουσίασης μιας ισχυρής υποψηφιότητας, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα δημοτικά πράγματα της πόλης τα επόμενα χρόνια, η χθεσινή εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από παρουσίες με ιδιαίτερο συμβολισμό, μηνύματα αλλά και πολιτικές.

Πρώτον, η παρουσία του ιστορικού ΠΑΣΟΚ και πολλών από τα στελέχη που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πόλης και του νομού επιβεβαίωσε την άρνησή του να αποδεχθεί τις διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής για την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου, τις οποίες χαρακτήρισε "στημένες" ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νικηφόρος Παπανικολάου προλογίζοντας τον Παν. Γούλα, έστω και αν έσπευσε στη συνέχεια να παρακινήσει το ακροατήριο να ξεπεράσει τις όποιες πικρίες απευθύνοντας ενωτικό προσκλητήριο νίκης.

Δεύτερον, η παρουσία πλήθους υποψηφίων δημάρχων και βουλευτών που απέδειξε ότι η υιοθέτηση της απλής αναλογικής υποχρεώνει τους υποψήφιους πριν την έναρξη του επίσημου προεκλογικού αγώνα να κινούνται με λογικές δεύτερου γύρου. Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρώτη γραμμή της αίθουσας βρέθηκαν, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση, μαζί με τον βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα και τους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Φανή Αγορίτσα, Μαρία Γαλλιού, Γιώργο Θεοδωρόπουλο, Ευαγγελία Λιακούλη και Νατάσσα Παπαβασιλείου, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ρένα Καραλαριώτου και Νίκος Γαμβρούλας και ο πρώην δήμαρχος και προφανώς υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζανακούλης, με τα χαμόγελα να εναλλάσσονται με την αμηχανία σε πολλά από τα μηνύματα που έστειλαν ο Παν. Γούλας και οι συνεργάτες του.

Όσο για τον υποψήφιο δήμαρχο Παν. Γούλα, αφού άκουσε τον πρώην υπουργό και βουλευτή Έκτορα Νασιώκα να δηλώνει την ενσωμάτωση της δημοτικής του παράταξης "Ανθρώπινη Πόλη" στη νέα παράταξη "ΠΡ.ΑΞΙ.", εμφανίστηκε ενωτικός δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής του πορείας. «Δεν θέλουμε να διχάσουμε την πόλη για να τη διοικήσουμε αλλά να την ενώσουμε για να την αλλάξουμε. Ενώνουμε δυνάμεις, γνώσεις, γενιές, ελπίδες» είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «Ενώνουμε τους πολίτες σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να ξεφύγουμε από την πεπατημένη οδό, να υπερβούμε την καθήλωση στο αυτονόητο και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες, αντίστοιχους της αξίας της πόλης μας. Ενώνουμε την πίστη μας στη δυναμική που έχει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ωστόσο θεωρώντας ότι για την παράταξή του "η εκλογική αναμέτρηση είναι σύγκριση ικανοτήτων και όχι κομματικών ιδιοτήτων, είναι επιλογή πέρα από χρώματα και κόμματα, πάνω από πρόσωπα και υστεροβουλίες" έστειλε ένα σαφές μήνυμα με αποδέκτη τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη δηλώνοντας: "Όσοι επαναπαύονται στις κομματικές υποστηρίξεις και με τρόπο αλαζονικό αναζητούν συμπληρώματα για τη δεύτερη Κυριακή θα διαψευστούν σκληρά. Η τοπική μας κοινωνία επιζητά την αυθεντική της έκφραση και όχι την κομματικά επιβεβλημένη. Η θέλησή της δε χειραγωγείται πλέον από «τεχνικούς της εξουσίας». Δεν παρασύρεται από το τεχνηέντως διαμορφούμενο κλίμα των «δύο ισχυρών». Η παραπλάνηση, όπως και το ψέμα, έχουν κοντά ποδάρια".

Με τον ομιλητή να καταλήγει: «Τους συνιστούμε λίγο να χαμηλώσουν το κεφάλι και να αφουγκραστούν τη «βουή των πλησιαζόντων γεγονότων». Εμείς έχουμε επιτελείο για διοίκηση του Δήμου και Υποψήφιο για Δήμαρχο. Πρόγραμμα προς εφαρμογή και προτεραιότητες προς υλοποίηση. Η δυναμική μας κρύβει εκπλήξεις. Ας προετοιμαστούν κάποιοι, όσο είναι καιρός».

ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την προώθηση και ψήφιση του “Κλεισθένη” και υποστήριξε ότι στην παρούσα περίοδο η παράταξή του θα δώσει απάντηση πώς θα περιορίσουμε τις αρνητικές του συνέπειες και να εκμεταλλευθούμε τα (όποια) θετικά του στοιχεία.

«Εμείς προτάσσουμε την ανάγκη ρεαλισμού στα τοπικά σχέδια, συνέργειας του Δήμου με τους κοινωνικούς εταίρους της Λάρισας και ιδιαίτερα τους επιστημονικούς φορείς, συνεργασίας των δημοτικών δυνάμεων σε ξεκάθαρη προγραμματική βάση και δουλειά όλων, και κυρίως των ανθρώπων που έχουν τη γνώση για τη λύση των προβλημάτων» σημείωσε για να υπογραμμίσει ότι για την παράταξή του έχει μεγάλη σημασία η τοποθέτηση νέων προτεραιοτήτων θέτοντας ως κυρίαρχη προτεραιότητα το ζωντάνεμα της κάθε γειτονιάς.

«Λάρισα δεν είναι μόνο το κέντρο της και αναγκαία έργα δεν είναι μόνο αυτά που μπορούν να συγκεντρώσουν επικοινωνιακό ενδιαφέρον – ιδιαίτερα αυτά της προεκλογικής περιόδου. Αναγκαία έργα είναι και αυτά που κάνουν τις γειτονιές μας όμορφες, ασφαλείς και αξιοβίωτες» ανέφερε και συνέχισε: «Θέλουμε να δώσουμε στον κάθε Λαρισαίο και Λαρισαία τη χαρά της συμμετοχής στη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών ζωής. Την ικανοποίηση από την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους».

Παρουσιάζοντας το δικό του μοντέλο διοίκησης ο υποψήφιος δήμαρχος διαπίστωσε ότι ακόμα η πόλη δεν έχει ακούσει σχεδόν τίποτε για προγράμματα, σχέδια, λύσεις και προτάσεις και απέρριψε τον “δημοτικό δικομματισμό”, ένα κακέκτυπο όπως το χαρακτήρισε κομματικής μονομαχίας, για να υποστηρίξει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, περισσότερο παρά ποτέ, πρέπει να αναδείξει τις αξίες της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Κοινωνικής Συνοχής και της Ανάπτυξης για να συνεχίσει: «Με ενίσχυση του αναπτυξιακού και κοινωνικού της ρόλου, μέσω της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, που συμβάλλουν στον στόχο της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων. Και με άσκηση κοινωνικής πολιτικής, όχι στη βάση “πελατειακής” σχέσης αλλά στη βάση αξιών με πρωτοβουλίες για όλους τους δημότες (διασφάλιση βασικών στοιχείων διαβίωσης, αλληλεγγύη σε ευάλωτες ομάδες, ενίσχυση της γειτονιάς, υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης και της απασχόλησης, ιδιαίτερα των νέων). Με τακτική λογοδοσία, διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, κανόνες χρηστής διοίκησης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Παν. Γούλας παρουσίασε το όραμά του για τον Δήμο δηλώνοντας:

* Θέλουμε ένα Δήμο αναπτυξιακό στρατηγείο, με δράσεις και σχεδιασμούς που θα βοηθήσουν στην τοπική ανάπτυξη:

* Οραματιζόμαστε ένα Δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη.

* Επιδιώκουμε ένα Σύγχρονο Δήμο για μία Έξυπνη Πόλη.

Ιδιαίτερα για την έξυπνη πόλη προτείνει τη χρήση νέων τεχνολογιών για άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, με περιορισμό των διαδικασιών και διευκόλυνση παροχής εγγράφων (ΑΤΜ Πιστοποιητικών, πιστοποιητικά στο σπίτι κ.λπ.), αξιοποίηση νέων τεχνολογικών μέσων για άμεση ενημέρωση από τους δημότες σχετικά με καθημερινά προβλήματα της περιοχής τους - συνεχής ενημέρωσή τους και καλύτερη εσωτερική οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον υποψήφιο δήμαρχο εκτός των Νικηφόρου Παπανικολάκου και Έκτορα Νασιώκα προλόγισαν ο πρώην αντιπρόεδρο του ΤΕΙ κ. Βλαχαγιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος Αστέριος Χλωρός, οι οποίοι σφυρηλάτησαν το προφίλ του υποψήφιου και του ευχήθηκαν για το νέο του εγχείρημα δηλώνοντας ότι η πόλη τον χρειάζεται.

ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Στο μεταξύ τα ονόματα 15 υποψηφίων του συνδυασμού του ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Γούλας. Οι νέοι υποψήφιοι είναι:

1.ΑΝΤΩΝΟΥΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΣΕ.

2.ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

3.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ.

4.ΓΙΑΝΝΩΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

5.ΔΑΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ 1ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ.

6.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

7.ΔΡΙΣΤΕΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

8.ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.

9.ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

10.ΚΟΦΦΑΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΓΕΩΛΟΓΟΣ.

11.ΜΠΟΚΟΡΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

12.ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ.

13. ΝΟΥΝΑ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

14. ΣΧΟΙΝΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

15. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΑΛΙΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.

Ρεπορτάζ: Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass