Πορεία Ειρήνης στη Λάρισα

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2019 22:25

Εκστρατεία κατά του ΝΑΤΟ με αίτημα «να φύγουν οι ευρωατλαντικές βάσεις, τα στρατηγεία και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις από την Ελλάδα», πραγματοποίησαν χθες μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, διανέμοντας στους πολίτες ενημερωτικό υλικό για τις θέσεις των βάσεων στη χώρα μας.

Η εκστρατεία, που ξεκίνησε με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, κορυφώνεται την Κυριακή 14 Απριλίου, με πορεία Ειρήνης στη Λάρισα, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία ΑΤΑ.

Την πορεία οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Λάρισας και Βόλου, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης.

Τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας αναφέρουν ότι: «Πρέπει να δυναμώσει η πάλη του λαού ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς τους.

Στις 4 Απρίλη συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού του ΝΑΤΟ. Στα 70 αυτά χρόνια η δολοφονική του δράση είναι γεμάτη με στρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, σε χώρες της Αφρικής, υποδαύλιση εθνικισμών, έχθρας και προβλημάτων, οργάνωση διαφόρων εγκληματικών οργανώσεων.

Η Ελλάδα εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ στις 18 Φλεβάρη 1952, ταυτόχρονα με την Τουρκία. Ο στόχος τους πάντα ο ίδιος: η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και η θωράκισή της απέναντι στον λαό.

Στη γειτονιά μας είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στη Συρία και στη Λιβύη, η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο, το Αιγαίο, τα Βαλκάνια βράζει…

Στο περιβάλλον αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η ΕυρωΝΑΤΟϊκής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στο πλαίσιο του σχεδίου “ΕυρωΑτλαντικής ολοκλήρωσης” στα Δ. Βαλκάνια.

Οι εξελίξεις τονίζουν την αναγκαιότητα να δυναμώσει η πάλη του λαού μας και η κοινή δράση με τους λαούς της περιοχής».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass