Επί τάπητος η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΤΕΡΑΡΧΟ Τ. ΓΟΥΟΛΤΕΡΣ ΣΤΗΝ 110 ΠΜ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2019 18:15

Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ απασχόλησε τη συνάντηση που είχε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου με τον διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (United States European Command - USEUCOM), πτέραρχο Τοντ Γουόλτερς.

Ο υψηλόβαθμος Αμερικανός στρατιωτικός βρέθηκε χθες στη Λάρισα - για πρώτη φορά με αυτή την ιδιότητα – και επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου εδρεύουν τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (MQ-9 Reaper).

Η επίσκεψη του ανώτατου διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, Τοντ Γουόλτερς στη Λάρισα επιβεβαιώνει τη θέση και των δύο πλευρών, Ελλάδας και ΗΠΑ, να διευρύνουν τη στρατιωτική τους συνεργασία, εξέλιξη που, μεταξύ άλλων, αφορά και στην αξιοποίηση από τις ΗΠΑ και άλλων στρατιωτικών υποδομών της Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται σε χθεσινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, συναντήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης/ Αεροπορική Βάση Λάρισας, με τον Διοικητή (Commander) της US European Command (USEUCOM), General Tod D. Wolters (US Air Force).

Κατά τη συνάντησή τους, συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στη συνεργασία των 2 κρατών (όπως τη Mutual Defence Cooperation Agreement – MDCA, τη US Naval Support Activity στη Σούδα) καθώς και θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. O General Tod D. Wolters (ο οποίος επισκέπτεται πρώτη φορά την Ελλάδα ως Διοικητής της USEUCOM) ευχαρίστησε για τη σταθερή συμβολή της Ελλάδας στην προβολή σταθερότητας στην εν λόγω περιοχή, όπως και για τη φιλοξενία τμημάτων των ΕΔ των ΗΠΑ» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Τον Αμερικανό πτέραρχο υποδέχθηκαν επίσης ο αρχηγός ΤΑ Θεμ. Μπουρολιάς και ο διοικητής της 110 ΠΜ, Χρ. Κακατάτσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass