Ανακαινίστηκε η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2019 15:30

Στην αναβάθμιση του ιστορικού και εμβληματικού κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας προχώρησε η Διοίκηση της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ. Ειδικότερα, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μηχανικού πραγματοποιήθηκαν, μετά από 15 χρόνια, εργασίες ελαιοχρωματισμού της εξωτερικής όψης του κτιρίου.

Πρόκειται οπωσδήποτε για μια σημαντική αισθητική παρέμβαση στην καρδιά της πόλης, άμεσα αντιληπτή από τους επισκέπτες και διερχόμενους από την Κεντρική πλατεία, της οποίας η Λέσχη Αξιωματικών είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης της Λάρισας.

Το κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας άρχισε να κατασκευάζεται από τη Στρατιωτική Υπηρεσία το 1950 και λειτουργεί αδιαλείπτως με τη σημερινή μορφή του από το 1954. Ενδιαφέρον στοιχείο της αρχιτεκτονικής του κτιρίου είναι ότι διατηρήθηκαν στοιχεία του σχεδίου του οικήματος Ασλάνη, η ιδιαίτερα ημικυλινδρική μορφή της γωνίας, εκεί όπου συναντώνται οι δύο πλευρές του κτίσματος.

Η κατασκευή του είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη και δεν υπέστη οιαδήποτε φθορά από σεισμούς κ.λπ. Χαρακτηριστικό του κτιρίου είναι οι στρογγυλάδες του και τα «Χ» στα μπαλκόνια και τα παράθυρα. Είναι ξεχωριστής αρχιτεκτονικής αξίας και συχνά το επισκέπτονται και το μελετούν μαθητές και σπουδαστές αρχιτεκτονικών σπουδών για τις ανάγκες του μαθήματός τους.

Στις αίθουσές του έχουν λάβει χώρα διαχρονικά εκδηλώσεις της 1ης Στρατιάς και γενικότερα των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει παράσχει υπηρεσίες στο προσωπικό της Φρουράς Λάρισας, αλλά και σε πολίτες της πόλης, οι οποίοι συμμετείχαν σε γιορτές, δεξιώσεις, χορούς, εθνικές γιορτές και επετείους, υποδοχές υψηλών προσώπων κ.λπ. από την έναρξη λειτουργίας της έως σήμερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass