Εργοτάξιο η παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς

ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ 20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΕΥΑ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2019 22:05

Μια σειρά σημαντικών έργων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς και πολλά ακόμη έχουν να γίνουν ως το ερχόμενο καλοκαίρι, έργα που στηρίζονται στο όραμα και στα σχέδια της δημοτικής αρχής για ανάπτυξη της περιοχής, μα πάνω απ’ όλα στην άριστη, όπως όλα δείχνουν, συνεργασία του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, και όσων γρήγορα θα ακολουθήσουν, αγγίζει το τεράστιο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που δαπανούνται με στόχο να ενισχυθούν οι υποδομές και να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα.

Όπως επισημαίνει στην «Ε» ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Αγιάς, Αλέξης Μπουζούκης, ήδη ξεκίνησε με γοργό ρυθμό η τοποθέτηση του αγωγού διάθεσης νερού από τη δεξαμενή της Βελίκας ως το αντλιοστάσιο «Μπαντάνη» στη θέση «Καστριά». «Είναι ένας αγωγός Φ250, τροφοδοτικός, που διαπερνά όλη τη Βελίκα και ουσιαστικά έτσι αλλάζουμε όλο το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού», μας εξηγεί υπογραμμίζοντας ότι «Ο προϋπολογισμός του είναι 1.300.000 ευρώ, το έργο πήρε έκπτωση 58%, και περιλαμβάνει επίσης τον νέο υδατόπυργο Παλαιοπύργου, ο οποίος κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή, καθώς και αποχετευτικά ομβρίων και ακαθάρτων μέσα στη Βελίκα μήκους ενός χιλιομέτρου. Όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 4 έως 6 μήνες καιρού επιτρέποντος».

«Παράλληλα» μας λέει «ασφαλτοστρώνεται ο κεντρικός παραλιακός δρόμος στις τρεις αναπλάσεις, Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας και Βελίκας. Το συνολικό έργο είναι προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ και αφορά την ασφαλτόστρωση όλης της παραλιακής οδού με την κατασκευή 180 κάθετων που θα παίρνουν τα όμβρια ύδατα και θα τα οδηγούν στον υπάρχον κεντρικό αγωγό ή σε αυτόν που θα κατασκευάσουμε στη συνέχεια με άλλη εργολαβία. Τώρα ασφαλτοστρώνονται τα τρία τμήματα που σας ανέφερα γιατί εκεί υπάρχουν κάθετοι αγωγοί, αλλά κι ο μεγάλος αγωγός από κάτω που οδηγεί τα βρόχινα νερά στα ρέματα. Συμπερασματικά, έτσι ώστε να καταλάβει κι ο κόσμος γιατί γίνεται αυτό, όταν κατασκευαστούν και οι 180 κάθετοι που περιλαμβάνει η μελέτη, θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση της παραλιακής. Θα πηγαίνουμε, δηλαδή, τμηματικά, θα κατασκευάζουμε καθέτους και θα στρώνουμε την άσφαλτο».

«Πλην αυτών» συνεχίζει ο κ. Μπουζούκης «βρισκόμαστε λίγο πριν τη συμβασιοποίηση του μεγάλου έργου, προϋπολογισμού σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στην υδροδότηση του Στομίου, της Καρίτσας, της Σκήτης, της Ανατολής, της Δήμητρας, της Άνω και Κάτω Αμυγδαλής, της Σωτηρίτσας, του Αγιοκάμπου και της Βελίκας, ενώ με άλλη εργολαβία θα ασφαλτοστρωθεί ο πίσω δρόμος της παραλίας, αφού πρώτα περάσουμε τους αγωγούς ύδρευσης, έργο προϋπολογισμού σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ που ξεκινά άμεσα. Επίσης, είναι σε δημοπρασία έργο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά στην ανάπλαση της παραλιακής οδού από το λιμάνι του Αγιοκάμπου ως τα βραχάκια της Βελίκας με πεζοδρόμια όπου δεν υπάρχουν, ποδηλατόδρομο σε όλο το μήκος και βασικές υποδομές με μεγάλους αγωγούς που θα διοχετεύουν τα όμβρια ύδατα στα ρέματα κι άλλους που θα αρδεύουν τις αναπλάσεις. Θα πρέπει να σημειώσω, βέβαια, ότι βρισκόμαστε και στο τελικό στάδιο εκπόνησης αρχιτεκτονικής μελέτης για τη συνολική ανάπλαση του εν λόγω παραλιακού τμήματος μήκους 12 χιλιομέτρων, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής».

«Τέλος» μας λέει ο διευθυντής της ΔΕΥΑ «ολοκληρώνονται τα ζαρζανέτ στο ρέμα της Παλιουριάς, ξεκινούν άμεσα αυτά στο ρέμα της Βελίκας, στο κτίριο των ηλεκτρολόγων, και ολοκληρώνεται η δημιουργία μεγάλου πεζοδρομίου στη μία πλευρά του δρόμου Κόκκινο Νερό – Κουτσουπιά. Ξεκινάει το έργο ύδρευσης και αποχέτευσης Ομολίου προϋπολογισμού 2,9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ένα ακόμη πολύ ευχάριστο για την περιοχή μας είναι ότι αρχίζει σε λίγες ημέρες η κατασκευή τριών γεφυρών στον πίσω δρόμο της παραλίας Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας – Βελίκας, στις θέσεις Πλατανιά, Μπάτσικα και Χασιώτη, συν τεσσάρων πεζογεφυρών σε ρέματα του μπροστινού δρόμου».

«Κύριε Γουργιώτη, πιστεύουμε όλοι μας που εμπλεκόμαστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε αυτά τα έργα και, κυρίως, ο δήμαρχός μας Αντώνης Γκουντάρας πως σε λίγο καιρό από σήμερα οι κάτοικοι του τόπου μας θα απολαμβάνουν τα οφέλη σύγχρονων και άρτιων υποδομών πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Με την αμέριστη βοήθεια του κ. Αγοραστού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε λίγο καιρό θα ζούμε σε μια εντελώς διαφορετική περιοχή με έργα σαν αυτά που σας περιέγραψα και σαν άλλα ακόμη που σχεδιάζουμε, όπως εκείνο το γιγαντιαίο έργο της δημιουργίας φράγματος στη θέση “Μπελμά” στον Κίσσαβο, προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αδειοδότησης».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass