Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου Νίκαιας

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 534.900 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2019 16:12

Κατόπιν σχετικής υποβολής πρότασης του Δήμου Κιλελέρ, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης αποφάσισε την ένταξη της πράξης με τον τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου Νίκαιας ‘Ι. Πατάκης’» στον άξονα προτεραιότητας «Εφαρμογή στρατηγικών επίτευξης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με έμφαση στις αστικές περιοχές (ΕΠΤΑ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Η πράξη αφορά στην υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας ΑΠΕ στο κτίριο του κλειστού γυμναστηρίου Νίκαιας. Το κτίριο συνολικού εμβαδού 992,40 τ.μ. κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Ε, σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Ενεργειακής Αναβάθμισης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) και θεωρείται ενεργειακά μη αποδοτικό.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Οι προτεινόμενες δράσεις περιλαμβάνουν την αντικατάσταση της υφιστάμενης στέγης με νέα θερμομονωτικά πάνελ, την αντικατάσταση των υφιστάμενων παραθύρων και θυρών με νέα, υψηλής θερμομονωτικής ικανότητας, την αντικατάσταση του υφιστάμενου λέβητα με συστοιχία λεβήτων φυσικού αερίου συμπύκνωσης και νέο υδραυλικό και ηλεκτρικό σύστημα με αντιστάθμιση. Την αντικατάσταση των ενεργοβόρωνφωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά LED, την εγκατάσταση νέου συστήματος ζεστού νερού χρήσης με ηλιακούς συλλέκτες και νέο δοχείο αποθήκευσης και σύστημα ελέγχου. Την εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών συλλεκτών για παραγωγή ενέργειας ΑΠΕ, με σύνδεση στο δίκτυο και συμψηφισμό της ηλεκτρικής ενέργειας (Net-metering). Μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων το κτίριο θα καταταγεί στην ενεργειακή κατηγορία Β+, έχοντας επιτύχει εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας 72,8% και μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα 72,7%».

Το συνολικό κόστος της πράξης που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΠΤΑ) ανέχεται στο ποσό των 534.900 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλελέρ, το οποίο ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Αλέκου Χονδρονάσιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass