«Εγώ και εσύ, μαζί για καλό σκοπό»

Φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση από το «Play Education» και το «Μήτσιου Center»

Δημοσίευση: 18 Νοε 2019 16:56

Φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση με τίτλο «Εγώ και εσύ, μαζί για καλό σκοπό» διοργάνωσαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Play Education» και το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Μήτσιου Center» υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Τα δύο Κέντρα ενώθηκαν για «καλό σκοπό» και χθες το πρωί στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά, διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά φέτος εκδήλωση για τα παιδιά. Με την ιδιοκτήτρια του «Μήτσιου Center», ψυχολόγο Λιάνα Δάκτυλα και την ιδιοκτήτρια του «Play Education», νηπιαγωγό Ιωάννα Σταύρη να διευκρινίζουν στην «ΕτΔ» πως σκοπός της εκδήλωσης είναι «η ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στις ευπαθείς ομάδες» και παράλληλα η «ενίσχυση του πνεύματος της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης, η έννοια του «βοηθώ και στηρίζω» τον συνάνθρωπο». Σημειώνοντας επίσης τη συγκίνησή τους από την ανταπόκριση των συμπολιτών για να ευχαριστήσουν, τέλος, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παν. Σάπκα για την παρουσία του.

Στις παράλληλες δράσεις της εκδήλωσης λειτούργησε bazaar χειροποίητων αντικειμένων, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε φορείς που προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδιά ενώ συγκεντρώθηκαν ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια. Οι φορείς που θα ενισχυθούν από τη φετινή εκδήλωση είναι το «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρισας και η Παιδική Στέγη, καθώς και το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών.

Στο πλαίσιο της υποδοχής των παιδιών, μεταξύ άλλων, διοργανώθηκαν μουσικοκινητικά και διαδραστικά παιχνίδια, βιωματικές ασκήσεις για μικρούς και μεγάλους, με τα παιδιά, μεταξύ άλλων δράσεων, να ζωγραφίζουν, να χορεύουν, να τραγουδούν αλλά και να δημιουργούν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλίες για την ενημέρωση των γονέων από τις εκπροσώπους των δύο Κέντρων, από καλεσμένους αλλά και διακεκριμένους επαγγελματίες του επιστημονικού χώρου της Λάρισας αναπτύσσοντας θέματα που είχαν ως κύρια αναφορά την ανάπτυξη, τη σωματική και ψυχική υγεία, τη διατροφή, τη γυμναστική και μουσική παιδεία, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία του παιδιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass