Εθνική επέτειος… με τον νου στον Τσιόδρα

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ: ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2020 18:10

Πρωτόγνωρος για όλη τη χώρα και για την Ελασσόνα ο «εορτασμός» της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου χωρίς εκδηλώσεις, κάτω από τη σκιά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Χθες το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, «κεκλεισμένων των θυρών», χωρίς την παρουσία κόσμου, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες (σε ζωντανή μετάδοση από τοπικό διαδικτυακό ιστότοπο), όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας.

Χαρακτηριστικά τα όσα τόνισε με νόημα ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων:

«Εορτάζουμε κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της επιδημίας του ιού, με άδειους τους ιερούς ναούς, σωματικώς χωρίς την παρουσία των ανθρώπων, αλλά κατάμεστους από την πνευματική παρουσία τους. Προσευχόμαστε, ώστε ο Άγιος Θεός να καταστείλει την εξάπλωση του ιού και να δώσει δύναμη, πίστη και υπομονή σε όλους. Μέσα από το σπίτι μας να προσευχόμαστε, να δοξολογούμε, να υμνούμε τον Θεό.

Οι πρόγονοί μας επέδειξαν δύναμη και ηρωισμό, που άντλησαν από την πίστη τους στον Θεό. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Θεός και η Παναγία μας η Ολυμπιώτισσα, η προστάτης της περιοχής μας, θα ενισχύσει όλους τους ανθρώπους. Με πίστη, με προσευχή, με υπομονή, με καρτερία, θα περάσει και αυτή η δοκιμασία».

Ερημιά στην πόλη, με ελάχιστα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν και με μετρημένους πεζούς στα δάκτυλα να κυκλοφορούν βιαστικά.

Μουντό σκηνικό, καθαρά χειμωνιάτικο, με μηδαμινή κίνηση και στα «ντελίβερι» της πόλης, με μόλις ένα ταξί στην πιάτσα.

Τυχαία, στη βιαστική «βόλτα» μας στο κέντρο της πόλης, καταγράψαμε τον νεαρό Θοδωρή να αφήνει ένα λουλούδι στο Ηρώο της πλατείας, τιμώντας τους πεσόντες και γιορτάζοντας λιτά με τον δικό του τρόπο.

Ο κόσμος, «οχυρωμένος» μέσα στα σπίτια, περίμενε το καθημερινό τηλεοπτικό «ραντεβού» του με τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα για τη σχετική ενημέρωση…

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass