Από τις Λαϊκές …στην Αποκεντρωμένη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ – ΠΩΛΗΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΛΑΪΚΕΣ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2020 18:30
Ο πρόεδρος του Α.Σ. Μεταξοχωρίου κ. Πέτρος Σίμος Ο πρόεδρος του Α.Σ. Μεταξοχωρίου κ. Πέτρος Σίμος

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου, στις 9:30 το πρωί, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, παραγωγοί του νομού Λάρισας – πωλητές λαϊκών αγορών, για τις παράνομες, όπως υποστηρίζουν, αποφάσεις Δήμων της Δυτικής Θεσσαλίας με τις οποίες συνεχίζουν να τους απαγορεύουν να πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές τους αγορές, επιτρέποντας σ’ αυτές μόνο παραγωγούς των περιοχών τους.

Οι περισσότεροι εξ αυτών, που να σημειωθεί βρίσκονται εκτός λαϊκής ακόμη και από τις 4 Μαρτίου (Καρδίτσα), με μεγάλη οικονομική ζημιά από τη μια και με τεράστια δυσκολία από την άλλη στο να διαθέσουν κάπου αλλού την παραγωγή που μένει απούλητη στα ψυγεία, προέρχονται από τον Δήμο Αγιάς.

Μιλώντας μας σχετικά ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου, παραγωγός και πωλητής λαϊκών αγορών Πέτρος Σίμος, για το πρόβλημα που ο ίδιος και πολλοί συνάδελφοί του αντιμετωπίζουν, είπε:

«Δεκάδες παραγωγοί λαϊκών αγορών του νομού Λάρισας και ειδικά του Δήμου Αγιάς βρίσκονται σε απόγνωση μετά την άρση της απαγόρευσης λειτουργίας λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία, αφού αρκετοί Δήμοι της Δυτικής Θεσσαλίας, όπως στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στο Μουζάκι, στον Παλαμά ως χθες που άλλαξε την απόφασή του, με παράνομες αποφάσεις απαγορεύουν στους παραγωγούς λαϊκών αγορών από άλλους νομούς να εκθέτουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές των Δήμων τους. Προκειμένου να αρθούν οι παράνομες αποφάσεις και να διεκδικηθούν τα διαφυγόντα κέρδη, αφού για να σας δώσω να καταλάβετε το μέγεθος της ζημιάς, στη λαϊκή της Καρδίτσας έχουμε να πάμε από τις 4 Μάρτη, επιτροπή παραγωγών, συνοδευόμενη από τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας κ. Λυγούδη, θα πραγματοποιήσει αύριο (σήμερα) Τρίτη, στις 9:30 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας».

«Το αγώνα μας» επισήμανε ο κ. Σίμος «στηρίζει ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, οι οποίοι κι αυτοί από την πλευρά τους ήδη έχουν κάνει τις δικές τους παρεμβάσεις συμπαραστεκόμενοι στο δίκαιο αίτημά μας που σχετίζεται άμεσα με την επιβίωση των οικογενειών μας και τη διάθεση της παραγωγής μας».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass