Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «κατεβάζει» τους πρωινούς επιβάτες για Βόλο από το τρένο...

ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ * ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2020 15:05

Τους πρωινούς επιβάτες, Λαρισαίους που εργάζονται στον Βόλο, κατέβασε από το τρένο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Καταργώντας το πρώτο δρομολόγιο κάθε ημέρας μεταξύ των δύο πόλεων.


Ψυχρολουσία λοιπόν για συμπολίτες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το τρένο των 5.53’ το πρωί για να μεταβούν στις εργασίες τους, είτε σε σχολεία και υπηρεσίες του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού τομέα, στον Βόλο. Οι οποίοι πληροφορήθηκαν -έγκαιρα πάντως- ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο καταργείται και ως εκ τούτου το πρώτο τρένο για τον Βόλο θα είναι των 7.43, δηλαδή σχεδόν δύο ώρες μετά.
Το οξύμωρο είναι ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διατηρούσε το πρωινό δρομολόγιο καθόλη την περίοδο της πανδημίας και το καταργεί τώρα που αυξάνει και πληθαίνει τα δρομολόγιά της σε όλες τις γραμμές, τόσο στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα, όσο και στους περιφερειακούς, είτε με «ιντερσίτι», είτε με τις αμαξοστοιχίες του προαστιακού. Ίσως όμως εδώ να κρύβεται και η εξήγηση για το καταργημένο δρομολόγιο. Πληροφορίες της «Ε» θέλουν την εταιρεία να αντιμετωπίζει με τον τρόπο αυτό ελλείψεις σε μηχανοδηγούς και τροχαίο υλικό. Αυξάνοντας δηλαδή τα δρομολόγια, κυρίως στην περιοχή της Αθήνας, με συρμούς του προαστιακού, δεν είναι σε θέση να καλύψει κενά που δημιουργούνται σε τοπικά δρομολόγια, όπως αυτό μεταξύ Λάρισας και Βόλου. Και επιλέχθηκε να κοπεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Τώρα το πρώτο πρωινό τρένο μεταξύ των δύο σταθμών, εκκινεί από τον Βόλο στις 6.50 το πρωί, φτάνει στη Λάρισα στις 7.38 και αναχωρεί για τον Βόλο στις 7.43. Ενώ μέχρι πρότινος το πρώτο δρομολόγιο ξεκινούσε από τη Λάρισα στις 5.53...
Όπως μας πρότεινε συμπολίτης θα μπορούσε να αναπληρωθεί το δρομολόγιο με λεωφορείο του ΟΣΕ, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Σημειώνοντας ότι το κόστος για τον εργαζόμενο είναι σημαντικό, αφού η μηνιαία κάρτα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοστίζει 83 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη κάρτα του ΚΤΕΛ κοστίζει σχεδόν διπλάσια.
Σήμερα εκτελούνται 7 δρομολόγια τρένων από τη Λάρισα προς Βόλο και ισάριθμα στην αντίθετη διαδρομή.

ΕΚΠΤΩΣΗ
Στο μεταξύ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε χθες έκπτωση 10% σε οποιοδήποτε κανονικό ή εκπτωτικό εισιτήριο στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass