«Δικαιωθήκαμε...»

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ 600.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2020 15:20

«Η εκ νέου χρηματοδότηση του Δήμου Λαρισαίων με το ποσό των 600.000 ευρώ, από το «Φιλόδημος ΙΙ», για την αγορά μηχανημάτων ή και συνοδευτικού εξοπλισμού στον τομέα της καθαριότητας, δικαιώνει απολύτως τη θέση μας ότι η ανανέωση και αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας, μπορεί να γίνει από χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών... και όχι από δάνειο ή leasing» υποστηρίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων (την υπογράφουν οι κ.κ. Ρένα Καραλαριώτου, Παν. Γούλας, Νικ. Γαμβρούλας και Κ. Βαϊούλης).


Αναλυτικότερα επισημαίνονται τα εξής: «Η εκ νέου χρηματοδότηση του Δήμου Λαρισαίων με το ποσό των 600.000 ευρώ, από το πρόγραμμα «Τοπική ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος» του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για την αγορά μηχανημάτων ή και συνοδευτικού εξοπλισμού στον τομέα της καθαριότητας, αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.
Είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει απολύτως τη θέση μας ότι η ανανέωση και αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας, μπορεί να γίνει από χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών ή από τη Γενική Γραμματεία Αποβλήτων, αλλά και από κονδύλια για την Πράσινη Ανάπτυξη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι από δάνειο ή leasing.
Μια θέση που αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους και της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», και της οποίας η ορθότητα αποδεικνύεται στην πράξη!
Μια θέση που υποστηρίξαμε τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή επιχείρησε να επιβαρύνει την πόλη και τους πολίτες με ένα αχρείαστο, όπως αποδεικνύεται, δάνειο, το ύψος του οποίου αρχικά έφθανε τα 4 εκατ. ευρώ!
Πριν λίγο καιρό η Δημοτική Αρχή του κ. Καλογιάννη επιδοτήθηκε με το ποσό των 1,15 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του στόλου της καθαριότητας. Τώρα χρηματοδοτείται εκ νέου με επιπλέον 600.000 ευρώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Την ώρα δηλαδή που ο κ. Καλογιάννης εξακολουθεί να μιλάει για την αναγκαιότητα(!) ενός δανείου, λαμβάνει συνολικά 1.750.000 ευρώ από την κυβέρνηση μέσα σε τρεις μήνες!
Επί της ουσίας, μέσα σε τρεις μήνες, η πόλη μας πραγματοποιεί το ήμισυ της προμήθειας σχετικά με την καθαριότητα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και κυρίως χωρίς να επιβαρυνθεί η οικονομική κατάσταση του Δήμου, γεγονός που αποτελεί κάτω από τις σημερινές συνθήκες, μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη!
Ας κάνει λοιπόν λίγη υπομονή η Δημοτική Αρχή, χωρίς να εκτεθεί περισσότερο στα μάτια του Λαρισαίου πολίτη, για να λάβει και το υπόλοιπο ποσό που χρειάζεται για την καθαριότητα και μετά ας εξηγήσει τελικά για ποιον λόγο επέμενε, τόσο μα τόσο πολύ, στη λήψη του δανείου...
Μέχρι τότε όμως μπορεί να φροντίσει για την καθαριότητα της πόλη μας, η οποία βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο καθαριότητας από ποτέ».

 

«Αλχημείες και  μισές αλήθειες»...
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

Για «απόκρυψη» και «προσαρμογή της αλήθειας όπως βολεύει» καταγγέλλει τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, αντίστοιχα, σε απάντησή της, η δημοτική αρχή.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου επισημαίνονται τα εξής: «Αν δεν μας βολεύει η αλήθεια, θα προσαρμόσουμε την «αλήθεια» όπως μας βολεύει...
Με αλχημείες και λογικά άλματα, γι' άλλη μια φορά, παρατάξεις της αντιπολίτευσης προσπαθούν να δικαιώσουν τη γνωστή άποψή τους για το θέμα του εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
Στο νέο ...επεισόδιο, με αφορμή την απόφαση του ΥΠ.ΕΣ. για επιχορήγηση των Δήμων άνω των 50.000 κατοίκων, για «προμήθεια μηχανημάτων έργου και άλλου εξοπλισμού», οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποκρύπτουν από τους πολίτες ότι η συγκεκριμένη επιχορήγηση δεν αφορά αποκλειστικά τον τομέα της Καθαριότητας αλλά το σύνολο του εξοπλισμού ενός Δήμου (από φορτωτές και γκρέιντερ, μέχρι ανατρεπόμενα φορτηγά και αλατιέρες).
Είναι επίσης γνωστό στους δημοτικούς συμβούλους, θα έπρεπε να είναι, ότι οι ανάγκες του Δήμου Λαρισαίων αλλά και κάθε Δήμου, δεν περιορίζονται στον τομέα της Καθαριότητας.
Χρειάζονται καλαθοφόρα για το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό, γκρέιντερ για την αγροτική οδοποϊία και άλλου είδους μηχανήματα για τις Τεχνικές Υπηρεσίες κ.ά.
Οι πολίτες δεν χρειάζονται αλχημείες και μισές αλήθειες, προκειμένου να «δικαιωθούν» οι απόψεις κάποιων.
Τέλος, ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση της καθαριότητας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass