«Κουμ Παζάρι» τέλος για φέτος

ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ * ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 15:17

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Το μικρό ενδιαφέρον των παζαριωτών «έφαγε» φέτος το «Κουμ Παζάρι» Τυρνάβου το οποίο είχε αναβληθεί στις 5 Μαΐου λόγω κορονοϊού και το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου με μεγάλη πλειοψηφία πριν μερικές ημέρες κατόπιν αιτημάτων Τυρναβιτών

παζαριωτών είχε αποφασίσει να πραγματοποιηθεί από 20 έως 26 Ιουλίου, στον χώρο της Τούμπας.
Ωστόσο το ενδιαφέρον των ανθρώπων που συμμετέχουν στα παζάρια ήταν ελάχιστο. Δεν υπήρξε συμμετοχή ούτε σε ταβέρνες, ούτε για το λούνα παρκ. Η ματαίωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης Τυρνάβου ήταν ουσιαστικά αναμενόμενη λόγω του μικρού αριθμού ενδιαφερομένων που δήλωσαν συμμετοχή για την κάλυψη των θέσεων και ως εκ τούτου δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίστηκαν με τη σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν τεθεί οι εξής προϋποθέσεις :
- Από την εκδήλωση ενδιαφέροντος (από τις 29 Ιουνίου μέχρι και 3 Ιουλίου 2020) θα έπρεπε να συμπληρωθεί τουλάχιστον το ποσοστό 50% των περσινών συμμετοχών.
-Να υπάρξει ενδιαφέρον για τη λειτουργία υπαίθριων δραστηριοτήτων με ψυχαγωγικό αντικείμενο (Λούνα Παρκ).
-Να υπάρξει ενδιαφέρον τουλάχιστον για ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριά–μπυραρία).
Με βάση το παραπάνω πλαίσιο δεν υπήρχε η αναγκαία συμμετοχή.
ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Στο μεταξύ, όπως έγραψε ήδη η «Ελευθερία» και ανακοίνωσε χθες ο Δήμος με δελτίο Τύπου «την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φαρσάλων σύσκεψη σε επίπεδο αρχηγών δημοτικών παρατάξεων με πρωτοβουλία του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και αντικείμενο το παζάρι των Φαρσάλων.
Στη σύσκεψη αποτυπώθηκε με έντονο τρόπο ο προβληματισμός για το αν θα πρέπει να διεξαχθεί το φετινό παζάρι, δεδομένης της ιδιαίτερης συγκυρίας λόγω του κορονοϊού.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου μεταφέροντας τα δεδομένα που προκύπτουν από τη διαρκή αξιολόγηση της κατάστασης κυρίως σε υγειονομικό επίπεδο, αλλά και τους φόβους για ενδεχόμενη ανάκαμψη της πανδημίας τους επόμενους μήνες, τάχθηκε υπέρ της άποψης να μην διεξαχθεί η φετινή εμποροπανήγυρη.
Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Εσκίογλου «το Παζάρι των Φαρσάλων είναι ένας θεσμός αιώνων, αλλά νομίζω πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα που δεν χωρά δεύτερες σκέψεις: Αν δηλαδή θα επιμείνουμε στα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας, των ζωών των συνδημοτών μας, ή αν θα γίνει η εμποροπανήγυρη. Η πανδημία είναι μεν σε ύφεση αυτή τη στιγμή, επιβάλλεται όμως η εγρήγορση και η ενδεχόμενη λήψη μέτρων έναντι του κορονοϊού. Ήδη εξάλλου, σε πολλές περιοχές της χώρας, έχουν παρθεί αποφάσεις για ματαίωση αντίστοιχων ιστορικών θεσμών».
Με την παραπάνω τοποθέτηση του δημάρχου συμφώνησε το σύνολο των παρευρισκόμενων οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους προς την ίδια κατεύθυνση.
Σε κάθε περίπτωση όμως η τελική απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων, όταν και θα συζητηθεί εκτενέστερα το ζήτημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass