Προθεσμία ο γιος, αναζητείται ο πατέρας

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2020 15:02

Προθεσμία μέχρι αύριο προκειμένου να απολογηθεί έλαβε χθες από την Ανακρίτρια

Λάρισας ο 24χρονος Ρομά που συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για τις απάτες σε βάρος επιχειρηματιών με σκοπό τις υποτιθέμενες δωρεές. Να σημειωθεί πως πριν μερικούς μήνες, καταγγέλθηκαν στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. δύο περιπτώσεις εξαπάτησης εμπόρων οπωροκηπευτικών με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να ξετυλίγει το κουβάρι για να αποδειχθεί η πανελλαδική δράση των απατεώνων. Στο ίδιο πλαίσιο αναζητείται ένας ακόμη 44χρονος Ρομά από την Αθήνα, που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», είναι πατέρας του 24χρονου συλληφθέντα.
Για την υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε πως «διακριβώθηκε έπειτα από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη συστηματική διάπραξη απατών, σε βάρος επιχειρήσεων. Εξιχνιάστηκαν συνολικά 46 περιπτώσεις απάτης, τετελεσμένες και σε απόπειρα που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν δύο από τα τρία βασικά μέλη της ομάδας, ένα εκ των οποίων συνελήφθη προχθές το πρωί από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε περιοχή της Αττικής, δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης. Παράλληλα, προέκυψε η συμμετοχή ως συνεργών τους στις απάτες, ακόμη 21 ατόμων, τα οποία δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτόφωρου.
Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας. Ειδικότερα, τα δύο βασικά μέλη της ομάδας μαζί με ακόμη ένα άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, τουλάχιστον από τα τέλη του μηνός Οκτωβρίου του 2019 έως τα τέλη του μηνός Απριλίου του 2020, είχαν ενωθεί μεταξύ τους με σκοπό τη συστηματική διάπραξη απατών σε βάρος επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.
Πιο συγκεκριμένα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι τρεις προαναφερόμενοι δράστες, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και παρουσιαζόμενοι ως επιφανή πρόσωπα (ιατροί, φαρμακοποιοί, μέλη τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.) των περιοχών, όπου εδρεύουν οι επιχειρήσεις, εκδήλωναν ενδιαφέρον για αγορά προϊόντων.
Στη συνέχεια, προκειμένου να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους για τη φερεγγυότητά τους, τους απέστελναν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλων δικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας πλαστά αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων (εμβάσματα), στα οποία εμφαίνονταν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά από τα συμφωνηθέντα αντίτιμα των αγοραπωλησιών, ως καταβληθείσες προκαταβολές σε λογαριασμούς των επιχειρήσεων.
Ακολούθως, οι δράστες μετά από εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τους παθόντες, τους έπειθαν ότι είχαν καταβάλει λανθασμένα περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που αγόραζαν και ζητούσαν να τους επιστραφεί η υποτιθέμενη χρηματική διαφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς των συνεργών τους, αποσπώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο διάφορα χρηματικά ποσά.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας προέβησαν συνολικά σε 46 περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων, από τις οποίες οι 30 τετελεσμένες και οι 16 απόπειρες, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 136.653 ευρώ.  Κατά τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες αλλά και σε οχήματα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, στελεχών καρτών sim, αποδείξεις ανάληψης μετρητών, χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών, παραστατικά ανάληψης χρημάτων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.960 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά τους». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας όπου έλαβε προθεσμία από την Ανακρίτρια.ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Στο μεταξύ η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με ανακοίνωσή της «εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας (Τμήματος Ναρκωτικών, Τμήματος Ασφαλείας και ΟΠΚΕ) για τις δύο τελευταίες συνεχόμενες επιτυχίες.
Πιο συγκεκριμένα, για την εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων οι οποίες διακινούσαν ναρκωτικά, τη σύλληψη πέντε μελών αυτών και την κατάσχεση ηρωίνης βάρους άνω των τριών κιλών. Επίσης για την ταυτοποίηση ατόμων που οργάνωναν δεκάδες απάτες σε βάρος επιχειρήσεων σε όλη την Επικράτεια και τη σύλληψη ενός εξ αυτών βάσει εντάλματος σύλληψης. Όλα αυτά καταδεικνύουν τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται στους κόλπους αυτής της Υπηρεσίας, που φέρει επάξια τον τίτλο της «ναυαρχίδας» στη ΔΑ Λάρισας. Συνάδελφοι σάς ευχαριστούμε γιατί καθημερινά παρόλες τις δυσχέρειες, λόγω του τεράστιου όγκου υπηρεσιακών υποχρεώσεων, συνεχίζετε άοκνα την καθημερινή μάχη κατά του εγκλήματος με επιτυχίες όχι μόνο τοπικής αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΛ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass