Κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή της β’ τάξης Δημοτικού στη Λάρισα

- ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ * ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ * «ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΜΕΤΡΑ…» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΚ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2020 21:42

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή στη Λάρισα, σημειώθηκε χθες σε σχολική μονάδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκεται στη συνοικία Νεράιδας.


Με γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λάρισας, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του τμήματος του σχολείου που φοιτά ο μαθητής, από χθες 30 Σεπτεμβρίου ως και τις 13 Οκτωβρίου (για δέκα σχολικές ημέρες και 14 συνολικά με τις αργίες).
Πρόκειται για μαθητή της δευτέρας τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
Ερωτηθείσα σχετικά, η προσωρινή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, υποστήριξε στην «Ε», πως τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τέτοιες καταστάσεις από τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ.
Επισήμανε ότι η διεύθυνση του σχολείου εφάρμοσε κατά γράμμα όσα ορίζει το πρωτόκολλο, και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο διαχείρισης Covid-19 του σχολείου, ενημερώθηκαν και κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και όλοι οι γονείς του τμήματος που φοιτά ο μαθητής.
Η κ. Καραγιώργου ανάφερε πως στο πλαίσιο των μέτρων, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε χθες ιχνηλάτηση των στενών επαφών του μαθητή και τα στοιχεία στάλθηκαν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με τις αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης Covid-19 σε σχολικές μονάδες, ο υπεύθυνος διαχείρισης Covid-19 του σχολείου επικοινωνεί με τις οικογένειες των παιδιών, την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Οι ανωτέρω Διευθύνσεις επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ως φορέα υπεύθυνου για την ιχνηλάτηση επαφών (προσωπικού και παιδιών κ.λ.π.).
Επίσης, σύμφωνα με τις εν λόγω οδηγίες «Όλα τα άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών θα απομακρυνθούν από το σχολείο, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με Covid-19, θα επιστρέψουν μετά από 14 ημέρες από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό.
Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με Covid-19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.
Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό: αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο περιστατικό. Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Πέντε κρούσματα στη Λάρισα, 22 σε όλη τη Θεσσαλία
Είκοσι δύο νέα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε χθες το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας στην περιοχή της Θεσσαλίας. Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid-19.
Ένα κρούσμα αποτελεί στενή επαφή κρούσματος και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο, ενώ ένα ακόμη κρούσμα εξετάστηκε κατόπιν συμπτωματολογίας στο Γ.Ν. Λάρισας. Τέλος, τρία κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως.
Ακόμα, στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα, στην Καρδίτσα 7 και στη Μαγνησία 1.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass