Στάχτη και αποκαΐδια ο κοινοτικός ξενώνας της Μελιβοίας

ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΕΓΑΣΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2020 21:39

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»,
Του Νίκου Γουργιώτη
Παρανάλωμα του πυρός έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης ο ξενώνας της Μελιβοίας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με πιθανότερη αυτή του βραχυκυκλώματος.


Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για την καταστροφή της ξύλινης κατασκευής του, ενώ διεσώθησαν μόνο κάποιες ηλεκτρικές συσκευές, παρότι κάτοικοι του χωριού και άνδρες με οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς έσπευσαν να σβήσουν την πυρκαγιά.
Ο ξενώνας ανήκε στην Τοπική Κοινότητα και από το 2011 που δημιουργήθηκε, φιλοξένησε κατά καιρούς πλήθος ανθρώπων με την αρωγή και υποστήριξη μελών συλλόγων του χωριού.
Ως εμβληματικό για τη Μελιβοία χαρακτηρίζει το κτίριο ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας «κτίριο που σηματοδότησε» όπως λέει «από τη μια τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και του εθελοντισμού, αφού ανεγέρθηκε με υλικά που προσφέρθηκαν από τοπικές επιχειρήσεις και προσωπική εθελοντική εργασία, και απ’ την άλλη το άνοιγμα της Μελιβοίας στον έξω κόσμο. Στο ταπεινό αυτό κτίριο φιλοξενήθηκαν φοιτητές και καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ευρώπης, σπουδαίοι αρχαιολόγοι που εργάστηκαν για την ανάδειξη της ιστορικότητας του τόπου, ποδοσφαιρικές ομάδες, ορειβατικοί και περιπατητικοί σύλλογοι, μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες. Διέμειναν τα παιδιά από την αδελφή πόλη του Ettenheim συνοδευόμενα απ’ τους καθηγητές τους και τον δήμαρχο Bruno Metz». «Όσο και να φαίνεται παράξενο» τονίζει ο δήμαρχος «σ’ αυτό το κτίριο στεγάστηκαν όνειρα και ελπίδες για τη δημιουργία μιας κουλτούρας που να βασίζεται στη προσφορά, στον λιτό τρόπο ζωής, στην επαφή με τη φύση». Δίνοντας, μάλιστα, την υπόσχεση πως ως το ερχόμενο καλοκαίρι ο ξενώνας θα στηθεί πάλι, ευχαριστεί την Πυροσβεστική για τη γρήγορη επέμβαση και τους συγχωριανούς του Μελιβοιώτες για τη βοήθειά τους και κυρίως για τα ενθαρρυντικά τους λόγια και την αμέριστη συμπαράστασή τους.
Τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τους συλλόγους της περιοχής, θα ενημερωθούν οι απανταχού Μελιβοιώτες, οι φίλοι της Μελιβοίας και του Δήμου Αγιάς, για τον προγραμματισμό ανοικοδόμησης του ξενώνα.
Η ΘΛΙΨΗ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ
Δεν μπόρεσε να γιορτάσει όπως θα έπρεπε ή όπως θα ήθελε χθες τα πεντηκοστά πρώτα του γενέθλια ο δήμαρχος της Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. Η θλίψη της καταστροφής από πυρκαγιά του κοινοτικού ξενώνα της Μελιβοίας υπερίσχυσε της χαράς.
Η βουρκωμένη του εικόνα δε, μπροστά στο καιόμενο κτίσμα, ήταν χαρακτηριστική της στενοχώριας, τόσο του ίδιου, όσο κι όλων των Μελιβοιωτων, για το λυπηρό αυτό συμβάν. Στην προσωπική του σελίδα στο facebook τα μηνύματα για χρόνια πολλά όλη την ημέρα έπεφταν βροχή αναμειγμένα με λόγια συμπαράστασης και συμπόνιας.
Τις θερμές του ευχές, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία πολιτικού πολιτισμού, έστειλε κι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Αγγελάκας αναφέροντας τα εξής: «Χρόνια πολλά, εύχομαι να είστε εκατόχρονος με υγεία και χαρές. Εγώ προσωπικά, αλλά και η δημοτική μου παράταξη “Νέα Εποχή”, εκφράζουμε τη λύπη μας για την ολοσχερή αυτή καταστροφή στην όμορφη Μελιβοία μας ενός ιστορικού κτιρίου.
Παρακαλώ να μεταφέρετε τα ειλικρινή μας αισθήματα συμπόνιας και συμπαράστασης στους απανταχού Μελιβοιώτες. Εμείς, ως παράταξη, θα παροτρύνουμε και θα επικροτήσουμε προσπάθειες αποκατάστασης και θα σταθούμε αρωγοί προς την κατεύθυνση αυτή. Εύχομαι, κατά τη διάρκεια της θητείας μας, να πραγματοποιήσουμε την επιθυμία μας. Επιφυλάσσομαι, να σας γιορτάσουμε στην αποκατάσταση του κτιρίου. Με εκτίμηση, Γιάννης Αγγελάκας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass