Αίτημα αποπομπής για τη Μαρία Μπίλλη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΧΘΕΣ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2020 15:29
Η περ. σύμβουλος Μαρία Μπίλλη (αριστερά), παρεμβαίνοντας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών για την εγκατάσταση των προσφύγων σε Αμπελάκια και Καστρί Λουτρό. Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ζητείται η αποπομπή της από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Η περ. σύμβουλος Μαρία Μπίλλη (αριστερά), παρεμβαίνοντας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών για την εγκατάσταση των προσφύγων σε Αμπελάκια και Καστρί Λουτρό. Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ζητείται η αποπομπή της από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Ντόμινο εξελίξεων τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και τοπικό επίπεδο που ενδεχομένως να φτάσουν ως και τη Λάρισα, φαίνεται πως προκαλεί η καταδικαστική απόφαση με ιστορική αξία, του Εφετείου Αθηνών, που χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή. Έλληνες

ευρωβουλευτές με επιστολές τους προς τα αρμόδια όργανα και πρόσωπα ζητούν την παρέμβασή τους, με στόχο να αρθεί η βουλευτική ασυλία του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού που εκλέχθηκε μέσω Χρυσής Αυγής και εν συνεχεία ανεξαρτητοποιήθηκε.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι εκπρόσωποι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης να κάνει το πρώτο βήμα στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, οι περιφερειακοί της σύμβουλοι ζητούν από τον περιφερειάρχη, τον πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, να κινηθούν άμεσα για να τεθεί εκτός η σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής» του Ηλία Κασιδιάρη, κ. Μαρία Μπίλη.
Αναλυτικότερα, το αίτημά τους αναφέρει τα εξής: «Όπως είναι γνωστό, την Τετάρτη 7/10/2020, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από μία δικαστική διαδικασία 5,5 ετών και με βάση τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πραγματικά εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, καταδίκασε ομόφωνα, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, ως εγκληματική οργάνωση και μαζί ένα πλήθος ηγετικών στελεχών της, για τη συμμετοχή και διεύθυνσή της, ανταποκρινόμενο και στην απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, που την εκδήλωσε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, από θέση αρχής βρίσκονταν πάντα σταθερά απέναντι στη ναζιστική εγκληματική και απάνθρωπη ιδεολογία και πρακτική της Χρυσής Αυγής, γενικότερα απέναντι στον φασισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό, ζητούσε την πολιτική καταδίκη και απομόνωση της Χρυσής Αυγής, μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, τον αποκλεισμό της από διάφορες εκδηλώσεις και θέσεις ευθύνης, παρά και ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο που τους επέτρεπε ως «εκλεγμένη» δύναμη, είτε στη Βουλή, είτε στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, να συγκαλύπτουν την εγκληματική ταυτότητα και φυσιογνωμία τους.
Με βάση πλέον και την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για τη συμμετοχή και διεύθυνσή της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητάμε από τον περιφερειάρχη, τον πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, να κινηθείτε άμεσα, ώστε να μην προσκαλείται, να αποκλειστεί και να μην εκπροσωπείται με κανέναν τρόπο πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, σε επιτροπές του, να μην προσκαλείτε σε καμία εκδήλωση της περιφέρειας, η σημερινή σύμβουλος και κάθε αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής», που υποστηρίχτηκε από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Επίσης ζητάμε στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνου για την αποπομπή και αποκλεισμό απ’ αυτό, της σημερινής και κάθε άλλου εκπροσώπου του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής» Θεσσαλίας από το περιφερειακό συμβούλιο, τις επιτροπές του και κάθε δραστηριότητά του». Το αίτημα υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης: Τσιαπλές Αναστάσιος, Μπακάση Βασιλική, Νάνος Αποστόλης, Γκαραλιάκος Ζήσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass