Θέμα επιβίωσης η στήριξη των επιχειρήσεων

ΤΟΝΙΣΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2020 15:00

«Η αγορά τη δεδομένη χρονική στιγμή καταστρέφεται. Δεδομένων και των νέων

επιδημιολογικών δεδομένων, δημιουργείται μία ασφυκτική κατάσταση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες για ακόμα μία φορά καλούνται να σηκώσουν ολόκληρη τη δυσβάσταχτη πλέον, οικονομική απώλεια. Είναι, λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την πραγματική στήριξη των επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη βασική πηγή δημοσίων και ασφαλιστικών εσόδων» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτ. Γιαννακόπουλος στη σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.
Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Επιμελητήριο, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα των ΜΜΕ, ενώ έμφαση δόθηκε και στα προβλήματα της εστίασης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας (ΣΥΚΑΕΛ), Αλέξ. Σακελλάρη να υπογραμμίζει πως «η επόμενη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, απαιτεί ρεαλιστικές και γενναίες αποφάσεις, ώστε να διασωθούν οι χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι του κλάδου. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διέπουν τον πολύπαθο κλάδο της εστίασης καθώς και τις υγειονομικές οδηγίες που θα συνοδεύσουν την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων μας, επιβάλλουν ρηξικέλευθα μέτρα και λύσεις αποτελεσματικές για τον κλάδο και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας».
 Με τον κ. Τσίπρα να χαρακτηρίζει «υπαρξιακά» πλέον τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ειδικά η εστίαση τονίζοντας πως «εάν κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της καραντίνας ήταν ώριμο το αίτημα για μια ενίσχυση μη επιστρεπτέα, για μια επιδοματική ενίσχυση -όπως γίνεται σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ-, σήμερα είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο. Είναι επιτακτικό να γίνει». Για να υπογραμμίσει τέλος πως «πέραν της ελλιπούς οικονομικής στήριξης» θεωρώ «ως ακόμα μεγαλύτερο ατόπημα τον πτωχευτικό νόμο. Δηλαδή, δεν είναι ότι δεν στηρίζουν τον μικρομεσαίο σήμερα, τον απειλούν ότι θα τον πτωχεύσουν κιόλας». Με τους Γιαννακόπουλο και Σακελλάρη να παραδίδουν στον κ. Τσίπρα υπομνήματα όπου περιγράφονται αναλυτικά οι κλαδικές θέσεις.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass